Vad bör jag veta om Steam Room säkerhet?

När ångrum säkerhet korrekt observerat kan ångbad vara mycket avkopplande och ger en mängd fördelar för hälsan. Tillbringa tid i en ångbastu kan minska stress, hjälp med andningsproblem, lindra smärta i ömma muskler, och hjälpa dig att sova. Oavsett om du använder en ångbastu hemma eller på gymmet, är det viktigt att förstå grundläggande säkerhet ångbastu.

Det kan tyckas självklart, men steambadrum använda värme och fuktighet. Om du har några hälsoproblem, rådfråga läkare innan du använder ett ångbad. Högt blodtryck, hjärtsjukdomar, och flera andra kardiovaskulära problem kan förvärras av höga temperaturer. Dessutom, gravida kvinnor och små barn bör inte använda ånga rum.

För maximal ångrum säkerhet, dricka mycket vatten både före och efter ångbad, eftersom uttorkning kan vara ett problem även i en fuktig miljö . Uttorkning kan vara ett mycket allvarligt problem och bör undvikas, så se till att du stannar uttorkad. Se också till att du väntar minst en timme efter att ha ätit en stor måltid innan du skriver ett ångbad.

Steam rum ska aldrig användas av personer som har feber eller något slag, eller öppna sår. Båda dessa förhållanden kan bli mycket värre i ett ångbad. Dessutom bör öppna sår inte röra ytor som kommer i kontakt med andra människors hud, eftersom de kan sprida smittan.

När du först börjar använda ett ångbad, uppmärksamma ångbad säkerhet och begränsa din tid i rummet. Börja med en session på cirka 15 till 20 minuter, lämnar ångbad när man börjar känna sig obekväm. Du kan alltid bygga upp till ett längre ångbad sessionen, men börja med en kort avslappnande ångbad.

Även om det kan tyckas naturligt att gå in i en ångbastu direkt efter träningen är det bäst att faktiskt låt din kropp svalna innan du går in i ångbastun. En aspekt av ångrum säkerhet är att se till att du inte utsätta din kropp för att hypertermi, vilket kan hända när man är extremt överhettad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.