Vad bör jag veta om Astma förebyggande?

Astma är en kronisk lungsjukdom som plågar människor i alla åldrar och raser. Det orsakar pipande andning, andfåddhet, bröstsmärtor och hosta. Personer med astma har inflammerade luftvägar som smala när olika ämnen andades in i lungorna. När luftvägarna ihop sig om en person lider av en astmaattack. Ibland symtom milda och försvinner efter astma medicin ges. Andra gånger kan symtomen vara svåra och kräver en resa till akuten. I extrema fall kan en astmaattack leda till dödsfall.

astmaanfall utlöses av rök, starka dofter, kvalster, mögel, övre luftvägsinfektioner, motion och fluktuationer väder. Undvik astma utlöser genom att hålla en daglig dagbok. När en astmatiker posterna livsmedel som äts och aktiviteter som utförs under hela dagen, hon kan precisera vilka livsmedel och verksamhet tjänar triggers som. Astma förebyggande innebär utkik efter varningssignaler om en attack också. En rinnande näsa, hosta, utlösa exponering och förvärrade allergier är alla varningar om att ett astmaanfall kan förekomma.

Människor som lider av astma kan bidra till sin egen astma förebyggande genom att ta bort tunga gardiner, mattor och uppstoppade djur från hemmet. Detta beror på att dessa poster samla damm, vilket bidrar till allergier och astmaattacker. Täck madrasser och kuddar med tät, plast beläggningar som är allergi bevis. Var och en till två veckor, är det viktigt att tvätta sängkläder och uppstoppade djur i varmt vatten.

Om ett hushåll har husdjur med päls eller fjädrar, förvisa dem från sovrummen. Att tillåta husdjur att sova i sovrummet kan utlösa astmaanfall och allergier. Att hålla husdjur av lokaler där astmatiker sömn bidrar till astma förebyggande.

dammkvalster och mögel frodas i hög fuktighet, och därför hålla luftfuktigheten inomhus under 50 procent. Astmatiker bör aldrig röka och bör undvika att vara runt andra som röker. Passiv rökning bidrar till uppkomsten av astma hos barn. Även förekomsten av kackerlackor i hemmet kan utlösa ett astma. Utrota kackerlackor från huset för att undvika astmaanfall.

Villaägare som lever med astma bör vakuum mattor på en regelbunden basis. Använd en mask för att undvika inandning allergener under dammsugningen processen. Ett annat sätt att bidra till astma förebyggande är att undvika användning av takfläktar. Starka parfymer och andra sprayer med stark lukt bör undvikas av astmatiker eftersom dessa ämnen kan utlösa astmaanfall.

Gravida kvinnor som avstår från rökning kan bidra till astma förebyggande inom deras ofödda barn. Mödrar som ammar sina nyfödda i minst sex månader kan hjälpa till med astma förebyggande också. Bröstmjölk är känt för att stärka barnets immunsystem. Eftersom ett friskt immunsystem hjälper barn att bekämpa infektioner i luftvägarna, kan barn undvika att utvecklas till astma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.