Vad bör jag tänka när jag köper ögondroppar?

Ögondroppar finns i ett antal olika formuleringar. Vissa är tillgängliga av receptbelagt och används för att behandla kronisk torra ögon, säsongsbunden allergi eller infektioner. Det finns också många över disk (OTC) ögondroppar som kan användas för tillfällig ögonirritation kallas av allergier, eller torra ögon.

Receptbelagda ögondroppar är många. Några av de mer välkända-liknande Restasis hjälpa ögonen producera tårar och kan bistå med kronisk torra ögon. Olopatadin (varumärke Patanol) är ett receptbelagda ögondroppar variant används för att behandla klåda, weepiness och rodnad som orsakas av allergier. Många receptbelagda ögondroppar eller salvor ögon innehåller antibiotika och används för att behandla ögoninfektioner orsakade av EPIDEMISK BINDHINNEINFLAMMATION eller ögonskador som kliade hornhinnor.

Till skillnad från OTC ögondroppar, receptbelagda ögondroppar behöver ett recept. De flesta av dem vara mycket effektiva vid behandling av de förhållanden där de används. Alla ögondroppar eller salva används för att behandla infektioner bör endast användas av den person som de är föreskrivna och bör kasseras när infektionen har läkt ut.

OTC ögondroppar kommer i många preparat också. Man kan känna varumärken som murina eller Visine. Det finns en uppsjö av artificiella tårar ögondroppar för behandling av kronisk torra ögon. Dessa orsakar inte ögonen för att producera mer tårar, men dropparna själva smörja ögonen och kan hjälpa till med torra ögon. Vissa receptfria ögondroppar är inriktade på att minska rodnad i ögonen, och kan vara till hjälp om man har blodsprängda ögon. Andra typer av OTC ögondroppar är riktade mot allergiker och kan ge vissa kortsiktiga befrielse från kliande ögon på grund av allergier.

De flesta av de varumärken och generiska OTC ögondroppar innehåller ett stort antal konserveringsmedel. Dessa verkligen kan irritera ögonen om dropparna används under lång tid. Således OTC droppar bör övervägas för kortvarig användning. I själva verket droppar att bidra till att minska rodnad kan orsaka ögon är mycket torr. Förutom kommer OTC ögondroppar inte behandla ögoninfektioner som rosa öga.

OTC ögondroppar normalt inte fungerar när ett öga är infekterad. I själva verket bör man inte köpa OTC ögondroppar om en misstänkt rosa ögat eller skada på ögat. I stället bör man se en läkare för att utesluta infektion. Pink öga är särskilt smittsam, och om du har använt receptfria ögondroppar i början av infektion bör du återigen ignorera ögondroppar omedelbart. Som med alla ögondroppar, används avsedd för en ensam person, så man bör alltid överväga att köpa varje familjemedlem sin egen ögondroppar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.