Vad är vankomycinresistenta Enterococcus?

vankomycinresistenta enterokocker (VRE) är en bakterieinfektion som kan vara farlig för människor med nedsatt immunförsvar, såsom äldre, cancerpatienter och personer som nyligen har genomgått kirurgi. Merparten av VRE-infektioner nosokomiala förvärvade på sjukhus, även om folk kan plocka bakterien upp någon annanstans. Behandling av vankomycinresistenta enterokocker innebär odla bakterier från platsen för infektionen i labbet och testa den kultur med flera antibiotika för att hitta en som kommer att vara effektiv.

Bakterier i släktet Enterococcus är gram positiva, och finns naturligt i tarmen och kvinnliga könsorgan. Dessa bakterier är ökända för sin förmåga att utbyta genetisk information med andra bakterier, och för deras förmåga att utveckla resistens mot antibiotika. De bakterier utvecklar resistens mot vancomycin när de utsätts för stora mängder av detta antibiotikum sista utväg, som till exempel när en patient på en lång kurs av vancomycin för att bekämpa en infektion som inte har svarat på andra antibiotika.

Människor kan bära vankomycinresistenta enterokocker utan att utveckla symtom. Så länge någon är skäligen frisk, kommer bakteriella kolonin inte kunna äventyra hans eller hennes hälsa. Men om någon blir sjuk eller passerar den bakterier på en person som är mer sårbara, en allvarlig infektion kan leda till. Vankomycinresistenta enterokocker kan kolonisera sår in i blodomloppet och infektera urinvägarna.

Ett av de största problemen med behandling av VRE är att vancomycin betraktas som en av de mest robusta antibiotika alternativ, avsedda att användas när alla andra antibiotika har misslyckats. Om vankomycin inte att vara effektivt kan det vara en utmaning att hitta ett antibiotikum som kommer att lösa patientens infektion. Ta bort koloniserade medicinsk utrustning som katetrar kan hjälpa till att rensa infektion, och en del studier har visat framgång med phage terapi, där bakteriofager införs för att döda den robusta Enterococcus .

Det finns ett antal åtgärder som kan vidtas för att minska risken för utveckling av vankomycinresistenta enterokocker. Patienter som behandlas med antibiotika bör se till att de avslutar sina kurser av antibiotika till fullo undvika att bidra till utvecklingen av antibiotikaresistens, och folk bör också göra en vana att tvätta händerna före måltid och efter du varit på toa. I ett sjukhus, handtvätt mellan patienterna är ett måste, och människor som vet att de kommer att ha kontakt med någon som är immunsupprimerade bör tvätta händerna i förväg för att minska risken för överföring av skadliga bakterier.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.