Vad är några naturliga antibakteriella produkter?

Det finns ett antal naturliga antibakteriella produkter som kan användas för att bekämpa bakterier utan att använda starka kemikalier och syntetiska produkter. Många naturliga antibakteriella medel kan användas i rengöringsmedel runt huset, och de kan också läggas till tvätt, eller blandad med tvål för att tvätta händerna och kroppen. En del tycker också att intaget av naturliga antibakteriella produkter kan hjälpa till att slåss av infektion, och det är en bra idé att se en läkare för en misstänkt bakterieinfektion att bekräfta att bakterierna är känsliga för en naturlig antibakteriell produkt.

Många eteriska oljor är naturligt antibakteriella, inklusive pepparmynta, tea tree olja, oregano, citron, timjan och eukalyptus. Eteriska oljor är inte säkert att konsumera eller att tillämpa outspädda på huden, men de kan läggas till hushåll rengöringsmedel, tvål, och massor av tvätt. Det är viktigt att få hög kvalitet eteriska oljor, med endast ett par droppar som behövs i ett rengöringsmedel. Konsumenterna bör också vara medvetna om att eteriska oljor inte dödar 100% av bakterier, även om många är mycket effektiva. Tea tree olja dödar även svamp, och kan användas på mögel i exempelvis badrum.

Väteperoxid kanske inte hoppa att tänka på när man tänker på naturliga produkter, men denna kemiska faktiskt förekommer naturligt, och det är mycket effektiv på rensa bort bakterier. Väteperoxid är också säkert för utvärtes bruk på huden, och vissa människor använder den för att rensa sår eller att skölja munnen för att eliminera oönskade bakterier. Väteperoxid kan även användas för rengöring och tvätt, men den har en blekande effekt, och konsumenter bör vara försiktiga när de använder den.

Vissa naturliga antibakteriella produkter som är säkra för förtäring rått honung och yoghurt med aktiv kulturer. Honey har historiskt också appliceras lokalt på sår, där det verkar vara effektivt på att döda bakterier och främja sårläkning, även om det kan vara rörigt. Yoghurt kan eliminera oönskade bakterier i munnen, och den levande kulturer i yoghurt kommer också att bidra till kommensala bakterier befolkningen i tarmen, att främja matsmältningen. Bakterierna i yoghurt kan också användas för att behandla jäst infektioner.

Vinäger är också en användbar allrengöringsmedel antibakteriella produkter. Vinäger lösningar kan användas för att torka av olika ytor runt huset för att ta bort bakterier och fläckar, och ättika kan också användas för tvätt. Förutom att rengöra kläder, kan ättika bort tvålrester och byggs upp, vilket gör textil mjukt och fluffigt efter en tvätt.

När man använder naturliga antibakteriella produkter, bör konsumenterna vara medvetna om att dessa produkter inte kan döda alla bakterier, och att överdriven användning kan främja blomstrande av bakterier som är resistenta mot antibakteriella produkter. Dessa produkter bör användas med måtta så att de förblir effektiva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.