Vad är några migrän huvudvärk?

Migrän huvudvärk är huvudvärk som beror på problem i blodkärl och nerver i hjärnan. Denna typ av huvudvärk kan vara från fyra timmar till tre dagar långa och kan hända flera gånger i månaden eller endast en eller två gånger om året. De påverkar någon från att män och kvinnor, unga som gamla, och är mer typiska hos kvinnor, särskilt i tonåren.

migrän huvudvärk symtom kan variera från person till person och även från en migrän till en annan. En typisk migrän kan producera vissa eller alla av de symptom som förknippas med denna typ av huvudvärk. Dessa kan bestå av huvud värk som pulserar eller bultar, smärta som är måttlig till svår smärta som strålar på ena sidan av huvudet eller båda, en känslighet för ljus och ljud, och illamående som kan åtföljas av kräkningar. Andra migrän huvudvärk symtom är smärta som förvärras med aktivitet eller smärta som stör normala dagliga verksamhet.

Många symtom migrän som föregår en migränattack kan eller inte kan vara så att uppenbar att upptäcka. Dessa symtom kan omfatta ändringar av en sinnesstämning eller en skillnad i förnimmelser av smak och lukt. Trötthet och spänningar i musklerna kan också inträffa innan ett migränanfall.

Migrän med visuella och auditiva störningar kallas aura och har olika symptom migrän huvudvärk. Ibland kan en person med dessa symptom ser ljusblixtar eller sicksacklinjer i deras synfält. De kan uppleva blinda fläckar i deras vision och har stickningar i armar eller ben. En del kan tom uppleva hörselhallucinationer.

Det finns även post migrän huvudvärk symtom, som kallas symptom postdrome, att en person får eller inte får uppleva. Dessa postdrome symtom kan oförmågan att äta, inte bra och trötthet. Migrän kan utlösas av vissa typer av mat och stress. Undvika dessa livsmedel och stressituationer kan ibland förhindra en migränattack uppstår. Motion på ett regelbundet sätt och minska effekterna av östrogen kan bidra till att förebygga migrän.

Om dessa metoder för förebyggande inte fungerar, skulle det vara klokt att söka hjälp från läkare eller sjuksköterska. Recept är lätt tillgängliga för smärtlindring och förebyggande åtgärder. Medan vissa mediciner kan stoppa symptom som redan har börjat och avbryta migrän huvudvärk, andra syftar till att minska frekvensen av migrän genom att ta vissa mediciner regelbundet. Efter diagnos av migrän, en läkare kommer att kunna avgöra vilka metoder för förebyggande passar bäst för dina behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.