Vad är några hälsosamma sätt att slå trötthet?

Det mest uppenbara sättet att slå trötthet eller utmattning är att få mer sömn eller hitta sätt att få mer vilsam sömn. Börja med att bestämma vad hindrar dig från att somna, fortsätta att sova, eller från att känna sig utvilad. Ofta, är stress den skyldige, så gör ett medvetet försök att varva ner före sänggåendet kan hjälpa till. Försök att klara dig på dagens problem och tänka på behaglig, lugnande saker. Om den har mer att göra med din rutin, försök att hantera ditt schema på ett sätt som gör att du kan sova mer sammanhängande timmar varje natt, eller åtminstone kan du klämma in en tupplur under dagen för att bekämpa trötthet.

Ett annat sätt att slå trötthet är att se till att du inte hoppa över måltider, eftersom mat ökar din ämnesomsättning. En hälsosam kost kan bidra till att ge mer energi. För mycket fett eller socker kan också leda till trötthet eller känsla slöa. Försök att balansera dina måltider så att din hälsosamma val större än de livsmedel som orsakar trötthet.

Att vara uttorkad kan även orsaka många fysiska krämpor, bland annat trötthet. För att bibehålla god hydrering, dricka mycket vätska, speciellt vatten under hela dagen. Vänta inte tills du känner dig törstig, för då du redan håller på att bli uttorkad. Gör dricka mer vatten en del av din dagliga rutin. Prova en krama av fruktsaft eller en citron kil för att göra vattnet mer lockande. Citrus dofter är också bra för att lyfta ditt humör.

På tal om stämning den spelar också en roll i trötthet. En mörk stämning eller en känsla av att vara deprimerad kan ofta gör att människor känner sig trötta. Försök att lysa upp ditt humör genom att vrida på fler lampor, sätta på någon upbeat musik, eller hitta sätt att göra dig skratta. Läsa skämt på nätet eller titta på komedi på tv kan vara bra sätt att förbättra ditt humör och hjälpa till att minska trötthet.

Träning kan verka som det sliter ut dig, men det faktiskt sparkar din ämnesomsättning i växel och ger dig mer energi när man gör det regelbundet. Välj en motionsform som är rolig så att du kommer att vara mer sannolikt att det blir en del av din vanliga rutin. Även korta skurar av motion kan hjälpa till att öka din puls och förbättra din energi, så försök ta en promenad eller ta trapporna istället för hissen för att bli av eftermiddagen trötthet stället för att komma till koffein och sötsaker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.