Vad är en DO (doktor Osteopatisk medicin)?

En läkare av osteopatisk medicin (DO) är en läkare med utbildning som skiljer sig något från det att en läkare med en MD DO är också utbildade med fyra år av grundutbildningen, fyra år av medicinska skolor, och ytterligare år om DO väljer att specialisera sig. Har dock DO en något annorlunda metod att behandla patienten än MD.

DO är utbildad för att utvärdera den person som i ett helhetsperspektiv. Målet med DO är inte bara att behandla problemen vartefter de uppstår, utan också till att förebygga problem genom att utvärdera den totala hälso-och hälsorisker på personen. Denna utvärdering kan vara inte bara tittar på kvantifierbara riskfaktorer för sjukdom, men också utvärdering av den person det gäller deras hem liv, deras stressnivå och arbetslivet. Som väl är sjukdom utvärderas i förhållande till hur det påverkar hela kroppen, inte bara några delar av kroppen.

Dessutom är DO särskilt utbildade för att förstå muskel-och skelett och hur detta kan avse sjukdom eller smärtlindring. Ibland en DO kommer att praktisera manipulation av ryggraden, liknande det arbete som kiropraktorer, förutom andra mer traditionella medicinska behandlingar.

En DO får utöva någon verksamhet på olika sätt: psykiatri, kirurgi, barnmedicin och obstetrik, till exempel. De flesta utbilda sig till allmänläkare. DO kommer också att ta examen som är nästan identiska med de som tagits av en MD, så deras förmåga att utöva läkaryrket kompetent är lika stora som MD.

Vissa hävdar att den helhetssyn på DO är bättre eftersom den tenderar att innebära att läkaren tar mer tid med patienterna och kan ha en något förbättrad säng sätt. De flesta läkare utbildade i antingen i fält varierar mycket i deras förmåga att lyssna och att vara vaksam över patientens totala hälsa.

Ofta sängkanten sätt i en allmänpraktiserande läkare kontor påverkas starkt av hur många patienter en DO eller en MD måste se varje dag. En hög volym av patienter innebär mindre tid att lyssna oavsett filosofiska bakgrunden. Men många rapport nöjdare med ett göra om de känner att de behöver ett par minuter med en läkare än vad som är allmänt tillåtna i en ordinarie kontorstid besök. Förutom de med kronisk smärta, finner ofta DO kan vara mer hjälp när han eller hon utför spinal manipulation, vilket kan bidra till att minska smärta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.