Vad är det rekommenderade Melatonin Dosering?

Melatonin är ett hormon som bildas naturligt i kroppen. Helst producerar din kropp melatonin dos som tillåter dig att sova på natten utan att vakna ostadig på morgonen. Låga nivåer av melatonin kan leda till svårigheter att falla och sova. Lyckligtvis är det enkelt att komplettera de nivåer av melatonin i kroppen.

Din kropp kräver totalt mörker för att producera melatonin. Om du har problem att somna kanske du vill prova några förändringar av din livsstil innan du börjar ta ett kosttillskott. Vem som helst kan drabbas av låga nivåer av melatonin, men det är särskilt vanligt med personer som arbetar nattskift eller skift gunga. Att köra hem från jobbet när solen stiger, snarare än att, tricks kroppen till vakenhet. Om ditt sovrum har rena gardiner som gör att dagsljus in medan du försöker sova, kan melatoninhalterna lod ännu mer.

Det finns flera sätt att öka mängden melatonin produceras naturligt av kroppen. En helt mörkt sovrum är den viktigaste faktorn i melatonin produktionen. För människor som är känsliga för ljus även ljuset från en digital väckarklocka kan vara tillräckligt för att störa melatonin. Ett annat bra sätt att öka graden av melatonin produktionen är att undvika blått ljus, som strålar ut från TV-apparater och datorer, i flera timmar innan sänggåendet.

Om du väljer att öka melatonin nivåer genom ett kosttillskott, det finns flera saker att tänka på. Melatonin är ett mycket effektivt komplement, så effektiva att det i många länder är det inte tillgänglig över disk. Innan komplettera med melatonin, tala med din husläkare.

melatonin dos som du sätta sig på bör ta flera saker i beaktande. Melatonin kosttillskott har varit kopplade till livliga drömmar och mardrömmar, som tycks öka med en högre dos melatonin. Det finns inga data som tyder på att högre doser öka effektiviteten av melatonin dock, så du inte gör din kropp några tjänster genom att ta mer än det rekommenderade beloppet.

Den rekommenderade dosen melatonin är typiskt 3 milligram. Det är viktigt att läsa instruktionerna på tillägg, eftersom mängden melatonin per tablett kommer att variera mellan tillverkare. När du börjar på tillskott process ta den lägsta melatonin doseringen anges på flaskan. Om denna nivå är effektivt, finns det ingen anledning att öka det belopp som du tar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.