Ska jag Besök på ett konvalescenthem om jag blir sjuk?

flesta konvalescenthem begära att en inte besöka patienterna om man är sjuk. Denna begäran bör tas på allvar, eftersom många i konvalescenthem är en bräcklig hälsotillstånd att börja med. De som är i konvalescenthem grund av återhämtning från brännskador eller från operation tenderar att vara mindre immuna mot vanliga sjukdomar, och sannolikt har mer komplikationer som en följd av vanliga sjukdomar.

Man är inte bara riskerar hälsa på den person man är nu när man är sjuk. Många konvalescenthem har patienter dela rum. Detta innebär potentiellt utsätter andra för att ens virus. Även om mamma eller pappa vill träffa dig om du har en förkylning, bör detta vägas mot det faktum att din lilla förkylning skulle få enorma följder för någon som du inte ens vet.

Beaktande av politik konvalescenthem är en gest av respekt för alla som kan inrymmas där. Det är mycket viktigt att följa denna politik under kalla och influensa säsong, vanligtvis under vintermånaderna. Det är tider då det är mest troligt att vissa otäcka förkylningar och influensor kan försvåra återhämtningen från människor i ett tillstånd av försvagad hälsa.

Även om vi tenderar att tänka på konvalescenthem som hem för gamla människor, "detta är uppenbarligen inte fallet längre. Personer med komplikationer av aids, cancer eller allvarliga skador kan alla spendera tid i konvalescenthem. De kan vara unga eller gamla, och de förtjänar din fråga.

Tyvärr, med många förkylningsvirus, sker smittspridning faktiskt innan symptomen. I själva verket ett är mest sannolikt att vara smittsam en dag eller två innan näsan blir täppt eller halsen gör ont. Som en kall fortskrider, det är mindre smittsamma. Så en liten bit av de återstående nästäppa efter en veckas förkylning är sannolikt inte mycket smittsam.

Men i konvalescenthem, bör en vidta försiktighetsåtgärder när du besöker familj eller vänner. Det är särskilt viktigt att tvätta händerna före beröring eller hålla händer med en patient. Vidare om du använder toaletten, äta något, eller snyt dig, bör du tvätta händerna igen. Detta kan vara svårt att följa om du blåser näsan ofta eller nysningar. Därför bör man inte besöka konvalescenthem om man fortfarande har betydande nasal eller bronkial överbelastning.

Särskild försiktighet bör iakttas när barn besöker konvalescenthem. Till skillnad från vuxna, som vanligtvis kan vara uppmärksamma på att hålla sanitära, barn är mer benägna att passera virus på vuxna på grund av sämre hygieniska förhållanden. Barn ska vara klar på virus, vattkoppor exponering och feber fri innan just nu konvalescenthem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.