När ska mitt barn börja använda Deodorant?

Barnen börjar att börja producera kroppslukt ungefär samtidigt som de börjar puberteten. Puberteten debut varierar och kan 8-14 på flickor och cirka 9-15 i pojkar. Detta är övergripande genomsnitt, och kroppslukt produktion inte nödvändigtvis börjar vid det allra första tecknen på pubertet.

Under de första åren av puberteten, får kroppslukt inte vara framträdande. Om ett barn duschar dagligen, kan deodorant inte behövas. Men kroppslukt tenderar att öka med ökad aktivitet eller med upphöjd kroppstemperatur, kan så ett notera behovet av deodorant för barn som deltar i idrott, eller för barn i varmare väder.

Barn kan också ge kroppslukt utan märkbar svettning. Även antiperspiranter anses vara säkra, ett barn som inte har märkbara svett märken kan lätt komma undan med att bära en deodorant istället.

En hel del beror på ett barns nivå behaglig och även reaktionen från kamrater att kroppen lukt. Om ett barn ser en kropp lukt lukt eller om kamrater märka detta, kan den orsaka onödig isolering, och barn kan införas till flera deodoranter som kan vara tilltalande. Barn som har känsliga för starka dofter kan föredra en unscented eller mycket lätt doftande deodorant.

Det finns också ett antal deodoranter som saluförs för tonåringar med lukter som kan vara mer lockande för den tonåring. Paketen är i allmänhet utformade för tonåringar också, så de kan vara mer tilltalande. Ett barn som ska använda deodorant och är ovilliga att göra det, kanske föredrar en mer barnvänlig produkt.

Som ökar kroppslukt med åldern, kan äldre tonåringar upptäcker att ungen orienterade deodoranter inte är tillräckligt starka och kan behöva byta till produkter som saluförs mot vuxna. Vanligtvis i detta skede, tonåringar vill identifieras som vuxna, så att välja en vuxen deodorant är ofta tilltalande.

Om barnen använder deodorant och antiperspirant inte kan det måste tillämpas efter verksamheter som fysisk träning. Ett barn bör ha tillgång till deodorant i skolan, så detta kan göras efter gymnastiken. De flesta mellan-och gymnasieskolor har skåp där ett barn kan hålla deodorant för detta ändamål. valt Dofter bör ljuset så att de inte påverkar mer känsliga barn som kommer att förändras i närheten av ett barn med hjälp av en deodorant.

känslighet i huden kan påverka val av deodorant. Vissa barn göra mycket bättre med produkter med naturliga ingredienser. Vissa är särskilt känsliga för propylenglykol. Man kan oftast hitta några val av deodorant utan propylenglykol i naturliga livsmedel eller hälsokost butiker. Annars kan man välja produkter som marknadsförs för att användas på känslig hud.

Flickor har ytterligare problemet med att behöva raka armhålorna, i många fall. Tillämpa deodorant direkt efter rakningen kan orsaka irritation. Det finns några produkter på marknaden, som kan användas efter rakning. Duva? deodorant och antiperspirant tenderar att fungera bra direkt efter rakning och kan hindra klåda och irritation.

När ett barn börjar i puberteten, diskussioner om deodorant och om personlig hygien är viktiga. Inte bara är renlighet bra för hälsan, men också främjar sunda attityder om kamrater. Barn tenderar att känna sig illa om andra barn anser att de är "stinkande". Så diskussionen om hygien kan också vara en öppning för diskussion i inbördes relationer under puberteten år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.