Hur vet jag om min tonåring missbrukar droger?

Teenager narkotikamissbruk är ofta märkt med varningsskyltar som kan tyda på droganvändning. Däremot kan många föräldrar missa dessa tecken eftersom de är ofta utmärkande för teenagerdom i allmänhet. Några av de fysiska tecken kan tyda på fysisk sjukdom istället för narkotikamissbruk. Alltså, om du noterar några av följande möjliga symtom på tonåring drogmissbruk kan din första stopp är att insistera på en läkare fysiskt undersöka din tonåring.

Först och främst är det viktigt att notera att tonåring drogmissbruk inte inte bara tillämpas på "gatan droger. "Många tonåringar också missbrukar receptbelagda droger som Ritalin, eller över disk (OTC) läkemedel. Vidare kan en del tonåringar experimenterar med inhalants som kan vara dödliga på första försöket. Om en annan familjemedlem tar förskrivning och piller kommer upp kort, är det viktigt att noggrant följa och kanske hålla dessa föreskrifter inlåsta. Vad bra, forska receptfria läkemedel och kemikalier hushåll som kan bli föremål för tonåring drogmissbruk kan ge en värdefull information.

huvudsak tonåring drogmissbruk kan ha en mängd olika symtom. Dessa innefattar fysiska symtom, emotionella symtom och förändringar i det sociala livet, skolan, och problem med familjen. Vissa eller alla av dessa kan gälla tonåring drogmissbruk, men å andra sidan, kan bara tyda på problem med unga liv och förändrade organ, eller fysisk eller psykisk sjukdom. Om du ser dessa symtom uppstår, är det bättre att gå den extra milen för att identifiera orsaken, eftersom tonåring drogmissbruk snabbt kan leda till långsiktigt missbruk, varaktiga fysiska skador eller Dödsfall.

Fysiska symptom tonåring drogmissbruk kan innehålla alltför trötthet, ihållande hosta, röda eller vattniga ögon, och ofta sjukdomar. Man kan ibland känna en person har använt droger eller alkohol genom att lukta på hans eller hennes andedräkt och noterade baksmälla symptom, eller av den som klart handlar desorienterad stenas eller. När orsaken är inte självklar, bör ovanstående symtom vara anledning till en fysisk undersökning av tonåring så att ingen andra sjukdomar som finns och att utesluta tonåring drogmissbruk.

Tonåring drogmissbruk kan också resultera i humörsvängningar. Det kan innebära en tonåring blir mer återkallas eller hemlighetsfull, eller verkar deprimerad. Plötsliga humörsvängningar är misstänkta också. Brist på intresse för livet eller låg självkänsla kan också orsakas av tonåring drogmissbruk. När dessa humörsvängningar inträffar många tillskriver dem till normal tonåring beteende. Men ett barn som ständigt har snabba humörsvängningar eller har plötsligt blivit återkallat och hemlighetsfull får bäst genom undersökning av en psykisk hälsa professionell.

Även om det är normalt för tonåringar att ha mer konflikt med familjen som de börjar att hävda sitt oberoende, konstant argument eller fullständigt tillbakadragande från familjen kan föreslå tonåring drogmissbruk. Konstant regel sönder, kunde liksom ignorerar utegångsförbud också orsakas av tonåring drogmissbruk. Skolor kan rapportera till föräldrar en droppe i graderna, styckning skolan eller dåligt beteende. När detta beteende är plötsligt i en tonåring som har generellt kommit bra överens i skolan eller hemma, bör man överväga tonåring drogmissbruk som en möjlig orsak.

Man måste också utvärdera vilken typ av vänner en tonåring . Vänner som tycks uppvisa dåligt omdöme, eller som du vet missbrukar droger, är mer benägna att utöva social press på din tonåring att använda droger eller alkohol. Lär känna dina barns vänner, och vad de är som ofta kan vara ett utmärkt sätt att förhindra tonåring drogmissbruk. Barn som uppvisar dessa symtom är en riskfaktor för din tonåring.

De flesta studier tyder på att föräldrarna inte prata med sina tonåringar snart nog, eller tillräckligt länge om narkotikamissbruk. Detta måste en diskussion som pågår i ditt hem. Tonåringar gynnas också av tillsynen. Deltagande parter som inte chaperoned, eller "hänga ut" utan att ge föräldrar en resplan ofta lämnar tonåring mer öppen för att använda droger. Insistera på ökad vaksamhet av en tonåring kommer inte att vinna en förälder någon popularitet tävlingar med sina barn. Men detta vaksamhet kan bevisa rädda liv, och om en tonåring som inte kan tacka dig nu, han mycket väl kan tacka er senare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.