Hur ofta ska jag få en manikyr & pedikyr?

För många är en manikyr och pedikyr en sällsynt behandla som bara ett fåtal gånger per år. För andra är det en del av deras vanliga skönhet rutin eller en del av en planerad besök på salong. Kom ihåg att även om du inte får en professionell manikyr pedikyr, kan du förlänga livslängden på både genom att ge dig själv en manikyr eller en pedikyr hemma.

I allmänhet varar en pedikyr längre än en manikyr av uppenbara skäl-du inte gör en hel del arbete direkt med fötterna! Den tid mellan manikyr beror på ett fåtal faktorer. Du måste överväga hur snabbt dina naglar växer, hur länge du vill behålla dem, och vilken typ av ditt arbete och dina fritidsintressen. Detta innebär att om dina naglar växer relativt långsamt, är dina naglar inte hanteras ovarsamt och du vill behålla dem ganska kort, kommer du antagligen kunna få en manikyr var två till tre veckor.

Om Däremot dina naglar växer snabbt, de tar en massa missbruk eller om du vill hålla dem på en medellång till lång längd, kan du behöva få en manikyr en gång i veckan eller var tionde dag. Om du vill förlänga din professionella manikyr, med en tydlig skyddande täckfärg med några dagar kan göra stor skillnad. Om du har samma färg nagellack hemma, kan du borsta ett tunt lager lack under naglarna för att dölja någon form av flis eller sprickor, eller att täcka den plats där lacket börjar att separera från nagelband som nageln växer. Ett nagellack penna är ett annat praktiskt hjälpmedel att ha med sig, för snabb manikyr touch-ups.

Om du vill att regelbundet gå till salong för att få en manikyr och pedikyr samtidigt är det en bra idé att hålla dina naglar ganska kort så kan du öka tiden mellan manikyr. Pedikyr varar längre, och du kan gå för tre veckor till en månad mellan professionella pedikyr. Tillämpa en klar topplack för målade tånaglar kan också bidra till den polska längre, samt att röra upp med samma nyans nagellack.

Slutligen, kom ihåg att det inte är svårt att ge dig själv en manikyr och pedikyr hemma. Även om du ger dig själv at-home manikyr och pedikyr mellan besöken till salongen, kommer du att spara pengar och ändå ta lite tid att skämma bort dig själv. Väl välklippta naglar ser ren och professionell, och du bör göra det en punkt att ta hand om dina händer och fötter även om du inte besöker salongen en eller två gånger i månaden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.