Hur kan jag sätta gränser i personliga relationer?

sätta gränser i personliga relationer kan vara hårt arbete. Speciellt om du har handlat på sätt tidigare som inte respekterade dina egna gränser, genomföra nya gränsvärdena kan vara särskilt utmanande. Om du agerar annorlunda än du normalt skulle göra, kan det vara stressigt, skuld-producerande eller ensam. Men fortsätter att inte respektera dina egna behov är också obehagligt och stressande. Varigenom gränserna kan leder i förlängningen till bättre personliga relationer.

Först och främst måste du bestämma vad dina gränser verkligen är, och frågan hur rimliga dessa gränser. Du måste gräva i din egen kärna sanningar och bestämma vilka gränser är det viktigaste, och vilka som är trötta ut och egentligen inte tillhör dig.

Detta kan ta några allvarliga personskador kontroll från din sida, men det är bättre att verkligen undersöka vilka gränser som är viktigast. När du bestämmer vilka gränser är viktiga, då kan du dels en uppsättning regler till någon annan som du har ett förhållande. Att veta var man står kan du tydligt ange gränser, utan ilska eller aggression.

Till exempel kan du hatar verkligen att vara kittlade. Kanske detta verkar i someway en kränkning av ditt väsen, eller det får dig att känna sig maktlös. Screaming, inte kittla mig "," inte är verkligen att sätta gränser. Istället förstå hur detta beteende genom en pojkvän eller flickvän känns tillåter dig att göra ett "jag" förklaring, till exempel följande. "Jag verkligen ogillar att bli kittlad. Det gör att jag känner oro (maktlösa, utan kontroll). I framtiden kommer jag att lämna rummet (hus, lägenhet), om du kittla mig. "

Genom att göra ett" jag "uttalande, du är tydligt sätta gränser, som sannolikt inte kommer att uppfattas som ett angrepp på den andra personen. Nästa uppgift är att upprätthålla gränsen. Du kan inte göra en annan person respektera dina gränser, men du kan kommunicera via dina handlingar. Om personen fortsätter att kittla och du gör ingenting, du är inte riktigt att sätta gränser.

Om en person försöker kittla dig igen, är ert svar att påminna personen om gränsen, och sedan kanske gå ifrån situationen. När gränsvärden för de som väljer att inte respektera dem definitivt inte har ditt intresse för ögonen. En påminnelse eller två kan vara motiverat, men tills vidare så att någon ska ignorera dina gränser är egentligen bara skapar självtillfogade skador.

Att sätta gränser är ofta utmanande, eftersom vi inte tycker om att säga nej till folk. Vi vill att folk gillar oss, och vi fruktar vad som händer om vi säger nej eller be någon att inte förvänta sig något av oss. Kom ihåg att när du väl har klart gått om att sätta gränser i relationer, kan människor kränka bara dem med din tillåtelse.

Att sätta gränser innebär självhävdelse, och särskilt påståendet att du fråga. En person som inte gillar sig själv kommer att finna att sätta gränser mycket utmanande. Att lära sig att som en själv är inte arbete en dag. Ofta talar behandling kan vara avgörande i att samla självkänsla som gör en att träna att sätta gränser.

Vidare, för att du ska vara framgångsrik i att sätta gränser, måste du också respektera de gränser som andra . Kommer till avtal om att sätta gränser och respektera varandras gränser kan förbättra en relation. Att upp problemområden i en icke-aggressiv och icke anklagande sätt kan öppna ett personligt förhållande till och möjligheten till större intimitet.

Ihållande brist på respekt för klart definierade gränser föreslår känslokallt förakt för dina känslor. Förstärka gränser genom att påminna, utträder eller minimera kontakt med dem som inte kan acceptera dina begränsningar. Upprättandet nyare personliga relationer med de som kan respektera dina gränser kan öka din självkänsla och visa mer tillfredsställande på lång sikt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.