Hur kan jag hantera livsmedel Cravings när bantning?

Hör du kallar för krispigt chips, pretzels salt, chokladkakor eller glass när du är på en diet? Du är inte ensam. De flesta som kost måste kämpa striden för livsmedel cravings, uppmanar de plötsligt att äta allt i huset, (eller restaurang, eller biograf). Det finns sätt att bekämpa mat cravings och gå förbi dem utan att förstöra din diet, men du kan behöva prova några metoder för att hitta dem som fungerar bäst för dig.

Först dock sätta många människor sig om kost som är alltför restriktiva, vilket innebär att cravings kan innebära faktiska kalori berövande eller verklig hunger. Rådfråga en bra nutritionist om rätt kombination av kost och motion som hjälper dig att gå ner i vikt utan att känna hungrig hela tiden. Du kommer också sannolikt att drabbas av livsmedel cravings mer om du inte äter regelbundet. En bra kost bör betona vikten av tre protein och komplexa kolhydrater rika måltider per dag, eller alternativt, samma mat förbereddes i små mängder för sex små måltider.

Mat cravings kan också vara en följd av uttorkning. Praktiskt taget alla kända kost, och nästan alla läkare rekommendera adekvat vätskeintag. Du bör syfta till att dricka åtta till tolv 8 ounce (0,24 liter) glas vatten om dagen, och när du känner att mat begäret hit, slå tillbaka genom att dricka ett stort glas vatten först.

Du kan ta itu med lite mat cravings genom att äta, men stanna borta från saker med höga kaloriinnehållet eller lågt näringsvärde. Istället mumsa på morötter, andra grönsaker, äpple skivor, jordgubbar eller ens ett uns (28,35 gram) av nötter, helst torr rostade och osaltade eller vitt kött utan skinn kyckling. Lager kylen med snacks att packa en näringsmässig punsch, men kommer inte att öka din kaloriförbrukning belastning för dagen. Och medan du lagra upp på friska saker, bli av med de frestelser livsmedel som bara tigger för att ätas, det är mycket lättare att slå ett sug när du vet att du inte har omedelbar tillgång till högt kaloriinnehåll, låg näringsvärde livsmedel .

Det finns gott om andra tips för att hålla sig till en diet och slog mat cravings. Tänk en kopp osötad men kraftigt aromatiska te, ingefära, mynta, och de många frukt teer är utmärkta val. Mat cravings kan uppstå i mindre stimulans för sinnena, så ett annat förslag är att ta ett bad eller prova aromterapi med din favorit lugnande eller uppfriskande dofter.

Du kanske fick mat cravings genom att reagera med ljus motion. Ta den tid under en mat begäret att göra några yoga poser, eller gå rakt ut genom ytterdörren och hålla promenad i tio minuter. Kör på plats vakuum golvet, eller rent ut en garderob.

Försök att flytta fokus från att vilja livsmedel till något helt annat. Plocka upp din stickor och sticka som fan, eller engagera dig i någon hobby som kommer att hålla dig från att tänka på en längtan. Undvik TV-program under en mat begäret tid, eftersom studier visar att titta på bilder av mat kan få oss att känna oss hungriga.

En del tycker att meditation eller bön det utomordentligt viktigt att slå livsmedel cravings. Underskatta inte kraften i bön eller lugnande av sinnet. Tillfrisknande beroende över hela världen böja sina huvuden för att säga den berömda Anonyma Alkoholister (AA) "Serenity Prayer", när de känner sug att dricka eller använda. Detta kan verkligen hjälpa när du träffar med ett otroligt mat begär också, eftersom du är att få fram hjälp av en högre makt i din kamp för att bli friskare.

Många av oss känner förvägras om kost, och att fattigdom kan göra oss längta efter mat mer än vi normalt skulle. Det är viktigt att bygga in delikatesser att hänge sig åt från gång till gång. Om du verkligen älskar choklad kaka, låt dig har en bit en gång i veckan, och tar sig tid att smaka och njuta av det. Om chips och salsa är din favorit sak, har dem då och då. Att tillåta tillfällig behandling kan minska emotionella känslor av utsatthet och bidra mat cravings minska.

Sist, när en livsmedelsföretagare begäret träffar, inte slå dig själv om det, och om du gör grottan begäret, låt inte detta bli en ursäkt för att bryta din kost. Vi alla glider, göra misstag och vill saker som vi nog inte ha. Negativitet och ger upp kommer inte att hjälpa dig i slutändan sikt. Åtog sig att sunda kostvanor och motion för det mesta är ett bra sätt att leva. Även om du halkar, få "tillbaka på hästen" och återuppta. Din kropp kommer att tacka dig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.