Hur kan jag förhindra syndrom Datorseende?

Computer vision syndrom beror på att stirra på en datorskärm för länge utan pauser att vila ögonen. Det finns flera sätt att minimera skadan syndromet datorseende kommer att orsaka, och de flesta av dem är ganska lätt och väl värt att göra.

Computer vision syndrom kan innehålla många olika effekter och hur allvarliga kan skilja sig betydligt beroende på vem och hur ofta de stirra på en datorskärm. Effekter kan inkludera huvudvärk, allt från mindre irritationen till fullt utvecklad migrän, torra ögon, kronisk trötthet, synproblem och rygg-och nackvärk.

Det är steg ett datoranvändare kan vidta för att minimera effekterna av datorseende syndrom, och det enklaste innebär ofta bara förändra miljön något. En av de största orsakerna till allvarlig datorseende syndrom är dålig belysning i den omgivande miljön. Att minska bländning och skarpa ljus kan hjälpa enormt. Byta lysrör med full-spectrum belysning, och se ljuset är diffusa och till och med kommer att minimera skador som orsakats av datorseende syndrom.

Att se det inte finns något i miljön som gör att ögonen torkar ut snabbt är ännu ett bra steg för att minska skadorna av datorseende syndrom. Eftersom ögonen tenderar att stanna öppen för lång tid när man fokuserar på en datorskärm, kan de torkar ut snabbt och orsaka skador. Om det finns kraftfulla öppningar eller fläktar, eller naturliga luftflöde som går tvärs över ögonen och suger upp fukt, kommer du att vara mer benägen att drabbas av syndrom datorseende.

Ta en paus då och då att fokusera ögonen på en annan fråga är ett annat bra sätt att undvika syndrom datorseende. Detta är ofta kallad 20-20-20, som innebär att ungefär var tjugonde minut ska du välja en punkt cirka tjugo meter bort och fokusera på det i tjugo sekunder. Genom att hjälpa ögonen ändra brännvidd, minskar denna övning effekterna av suddiga syn och svårt att fokusera på grund av datorseende syndrom. Försök att ta pauser regelbundet från vad du än gör på datorn också, som den främsta orsaken till datorseende syndrom är långvarig exponering för en skärm utan någon respit.

Andra enkla sätt att undvika syndrom datorseende omfatta regelbunden användning av ögondroppar för att hålla ögonen fuktiga, med särskilda skärmsläckare program som hjälper dig att komma ihåg när du ska ta raster, och se till att bildskärmen är lite lägre på skrivbordet än ögat-line, så att du söker minskade något på det. Personer med synproblem kan också få särskild par dator glasögon, vilket kommer att bidra till att förebygga syndrom datorseende. Dessa glasögon kan vanligen köpas på någon större leverantör av korrigerande ögat slitage.

Computer vision syndrom kan drabba människor i alla åldrar, men det är av särskilt intresse för yngre barn. Eftersom deras ögon inte ha upphört att utveckla, de är särskilt känsliga för problem som datorseende syndrom. Det är viktigt att betona det viktiga att ta regelbundna pauser från datorn till dina barn, och att hjälpa dem att skapa den miljö de behöver för att skydda hälsan för deras syn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.