Hur kan jag få tillbaka i form efter förlossningen?

Ingen vill titta och känna gravid i flera månader efter att ha levererat en baby. Följaktligen får tillbaka i form är en av de svåraste och viktigaste postpartum verksamhet. Faktum är att utöva regimen tona upp trötta kroppar, förhindra ryggsmärtor, och påskynda återhämtning från förlossningen. Så länge barnet har levererats vaginalt och utan komplikationer, till ett par övningar får tillbaka i form kan börja kort efter leverans. Som vanligt bör läkare kontaktas innan du börjar eller fortsätta med någon tidsplan för övningar.

En av de första övningar som kan börja nästan direkt är kegels. Kegels kan göras nästan var som helst-om i sängen, stå i kö i affären, ändra smutsiga blöjor medan omvårdnad-bara för att nämna några. Nya mödrar bör starta med korta sessioner och kan arbeta upp till 25 repetitioner 6 gånger per dag. Att göra kegels är viktiga för att återfå muskelkontroll i bäckenregionen. Utan en sådan kontroll, mer ansträngande motion, såsom jogging, kan orsaka urin läcka.

Även under de första dagarna, kan nya mammor engagera sig i djup diafragma andning. Den kommer att arbeta för att dra åt magmusklerna. Helt enkelt dra åt buken muskler medan andas långsamt genom munnen. De magmusklerna har sträckt sig över flera månader och det kräver en del arbete att få dem dras tillbaka till sin normala plats.

Efter förlossning kolla upp är komplett-vanligtvis sex veckor efter förlossningen, är det dags att börja ett mer aktivt träningspasset. Även trettio minuters motion varje dag rekommenderas, är det okej om övningar behöver brytas upp i tre segment som är tio minuter lång. För att komma tillbaka i form, allt räknas, även för de mest vardagliga aktiviteter: ta trapporna när så är möjligt, parkera långt från ingången till köpcentret, stå i stället sitta, flex muskler och håll sittande i trafiken.

Det finns några gemensamma riktlinjer för alla former av motion när man försöker komma i form efter graviditeten. Försök först att träna minst tre gånger varje vecka. Det är svårt att få tiden att göra det, men det är också mycket viktigt. Värm upp innan något ansträngande träning, särskilt eftersom postpartum fogar är mycket lös. Dessutom svalna långsamt och stretch. Drick mycket vatten, särskilt om amning. Faktum är att ammande mödrar behöver konsumera en extra 500 kalorier för att hålla sin mjölk leverera upp och bära en stödjande behå.

En av de bästa övningarna till att börja med är Pilates. Den arbetar för att stärka, balansera och förlänga musklerna runt ryggen och buken. Det kan göras på golvet med en matta eller med hjälp av en Pilates reformator maskin. Det är vanligtvis Pilates klasser och studior som kan undervisa korrekt teknik.

Aerobic motion är oerhört viktigt att komma i form. Många aktiviteter kan göras med det nya barnet. Till exempel, ta en rask promenad genom området med barnet i sin barnvagn, använd en jogging vagn att ta honom på en springa, eller en cykel släpvagn för att ta honom på en cykeltur. De flesta barn älskar att dansa med sina mödrar och dans är ett bra sätt att bränna kalorier. Naturligtvis kan dessa aktiviteter ske solo och tillsammans.

Sit-ups och crunches är otroligt bra att förlora övervikt kring mellersta delen av kroppen. Börja med tio sit-ups och crunches på morgonen och sedan lägga ett par varannan dag. Snart ett antal 50-75 sit-up och crunches kommer att vara den normala börja någon morgon.

lyft vikter är ett annat bra sätt att komma tillbaka i form. Ett nytt barn kan göra en utmärkt vikt-bara lyfta upp honom liggande på golvet, då ger ett stort leende och lägre igen. Ett par hantlar fungerar också. Hela kroppen kan utarbetas under en session, eller varje kroppsdel kan vara ett fokus för en viss dag. Till exempel arbete på benen en dag, armarna nästa och ryggen och buken följande dag.

Yoga är ett annat underbart sätt att tonen, gå ner i vikt och få tillbaka i form. Nybörjare kan behöva börja långsamt att lära sig de olika ståndpunkter, men så småningom hela rutinen kommer att löpa smidigt. Det finns olika former av yoga. Så det är bäst att prova flera olika typer av Bikram till Hatha och ta reda på vilka som fungerar bäst.

Komma i form efter att ha ett barn kan ta tid. När allt kommer över nio månader tillbringade gör begränsade övningar, så är det inte förvånande att det kan ta några veckor att komma tillbaka till hastighet. När du komma i form, både du och ditt barn blir lyckligare och friskare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.