Hur kan jag Stay Safe Under Holiday Shopping?

De viktigaste inslagen i sig fram säkert på under semestern shopping är medvetenheten och sunt förnuft. Att vara uppmärksam på din omgivning och undvika osäkra situationer är avgörande. Det finns flera säkerhetstips att hålla i minnet att se ditt välbefinnande under semester shopping.

Den första tips är något du kan göra innan du ens ger sig ut på en semester shopping resa, slippa bära stora mängder kontanter. Lägg lite pengar i fickan, eller ännu bättre, fördela det mellan flera säkra fickor, men aldrig dra ut en stor summa pengar där andra kan se den. Om du gör det kommer att skapa frestelse och du kan utsätta dig själv i fara. Se också till att samla kvitton efter inköp och inte lämna dem i påsen. Många kvitton innehåller kontonummer eller personlig information som kan användas för identitetsstöld.

Det är också en bra idé att klä sig, så att du kan flytta runt lätt. Kvinnor bör lämna höga klackar hemma under en semester shoppingtur. Om du tvingas fly en farlig situation, är det mycket lättare att köra om man har platta skor i stället för klackar. Du kan också lämna väskan hemma för att undvika att den blir stulen. Försök att hålla shopping-kort, kreditkort, checkhäften och liknande på din person under semester shopping. Använd en jacka eller kappa som har fickor där du kan förvara nycklar och andra saker som du vanligtvis hålla i din handväska.

Har

semestern shopping på gallerior och butiker som du är bekant med, eller åtminstone undvika okända områden, om du tänker handla ensam. Undvik undan områden såsom långa korridorer eller mörka hörn även när inomhus. Se till att du vet var of säkerheten kontor i en galleria eller butik innan du börjar din semester shopping och sätta en cell phone tillsammans med dig som well, så du kan kalla på hjälp om necessary.

Var

registrering parkeringsplatser. Försök att parkera så nära lampor och entréer som möjligt och notera var du har parkerat, även om du måste skriva ned det. Det är ändå bra att ha någon annan följa med dig om det är möjligt, även om just nu köpcentrum där du känner dig bekväm. Holiday shopping kan vara en angenäm upplevelse, men tyvärr, semester försäljningen tenderar också att locka dem som hoppas kunna dra nytta av andra konsumenter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.