Hur halsmusklerna Bidra till Snarkning?

Snarkning kan vara ett mycket störande sak när det gäller en persons sömn. Dålig sömn leder till trötthet och irritation under hela dagen. När kroppen inte får tillräckligt med vila, kan hälsoproblem uppstå och en persons livskvalitet kan minska en hel del.

Ljudet av snarkning har sitt ursprung inne i en persons mun. Vissa människor snarka när de sover med munnen öppen, medan andra snarka när de sover med munnen stängd. Vissa kanske bara snarka när de sover på rygg och andra kommer att snarka oavsett vilket läge de befinner sig i. När luftvägarna i bakre delen av halsen smalnar från att sova i en viss position eller om det finns avvikelser i halsen muskler, snarkning leder. En alltför hög hals vävnader eller nasal vävnad gör en person mer benägna att snarka.

Varje gång vi andas in i sömnen, den luft vi andas in genom näsan eller munnen. Den passerar sedan den mjuka gommen, som ligger i bak i munnen på taket. Vår tunga och den övre delen av halsen möts i bak i munnen. Detta område är hopfällbar och om baksidan av halsen blockeras eller blir smala, mjuka gommen och gomspenen vibrerar mot halsen, vilket orsakar det ljud som hörs när en person snarkar. Ju mer smal att en persons luftvägarna är, desto starkare kommer de att snarka.

Snarkning kan orsakas av flera skäl. Vissa är inom vår kontroll, medan andra inte är det. Vissa ärftliga egenskaper, till exempel en gomspalt eller förstorade polyper, kan orsaka snarkning. När vi blir äldre, våra halsar tenderar att bli smalare, vilket gör oss mer benägna att snarka. Sinus frågor eller allergier kan blockera luftvägarna och orsaka en person att snarka.

Även om det finns flera orsaker till snarkning som är utanför vår kontroll, det finns också skäl för snarkning som ligger inom vår kontroll. Det finns mer fettvävnad i baksätet av en persons strupe när de är ur form och övervikt. En person som röker får snarka eftersom rökning kan skapa nästäppa och koppla av halsmusklerna.

dricka alkohol och använda olika mediciner innan sängen kommer att slappna av i halsen muskler. När en person sover på rygg, det gör det lättare för halsen musklerna att slappna av och blockerar luftvägarna, vilket gör dem snarka. Långvarig snarkning kan leda till ett mer allvarligt tillstånd som kallas sömnapné och kan behöva behandlas av läkare för att eliminera problemet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.