Har Vibrerande Rakknivar verkligen får en närmare rakning?

Varje så ofta det är en revolution i skärning industrin, och en av de senaste innovationerna har varit utvecklingen av vibrerande rakhyvlar. Vibrerande rakhyvlar utnyttjar en liten 1,5 volts motor i handtaget för att generera en mild men märkbar vibrationer som användaren rakar normalt. Först var många konsumenter lite tveksamma till att sätta vibrerande rakhyvlar med vassa klingor mot sin hud, men talan visade sig vara mer av en mjuk surrande än ett våldsamt skaka. Många rakapparater föredrar nu att utföra vibrerande rakhyvlar för flera blad rakhyvlar som konkurrerar om deras uppmärksamhet.

Principen bakom vibrerande rakhyvlar är förankrad i sunda vetenskapliga principer. Ett av de största problemen rakapparater är den gäckande natur enskilda hårsäckar. En vanlig rakkniv kan bara raka hårstrån som höja sig över huden nivå och vara där. Andra hår kan lägga platt mot huden och fly vrede bladet. Vibrerande rakhyvlar tros stimulera musklerna runt hårsäckarna som leder hår att stå på slutet. När dessa hårstrån har tagits upp de snabbt rakat av bladen. Resultatet är ofta en upplevd närmare rakning, även om det kan vara mer korrekt att säga att det är en mer grundlig rakning.

Vibrerande rakhyvlar sägs också stöd rakapparater genom att minska känslan av att dra ofta skapats av andra manuella rakhyvlar. Vibrationerna verkar för att skapa en glidande känsla som bladet dras över huden. Motorn montering och batteri ingår i handtagen vibrerande rakhyvlar också ändra balansen, som många rakapparater finner vara en fördel framför lätt rakhyvlar. Genom att förbättra grepp och balans, vibrerande rakhyvlar uppmuntra rakapparater att använda mer konkret slag.

Men vibrerande rakhyvlar effektivt hantera problem som inåtväxta hårstrån och rakning stötar? Alla rakkniv kan skära ett hår för nära och skapa inåtväxta hårstrån eller andra rakning irritationer. Den vibrerande åtgärder av vibrationer rakhyvlar tycks inte förvärra problemet, dock. Inåtväxta hårstrån är ofta ett resultat av dålig rakning teknik, inte rakhyveln själv. Stretching huden medan rakning eller overshaving ett visst område kan orsaka slipade hår att gå under huden linjen och växa inåt eller punktion omgivande vävnader. Användare av vibrerande rakhyvlar bör undvika de typer av rakning tekniker som uppmuntrar inåtväxta hårstrån eller rakning upphöjningar, som att sträcka huden, overshaving ett område eller rakning mot strömmen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.