Har Antiseptiska Mouthwash Byt Tandtråd?

antiseptiska munvatten ersätter inte tandtråd och borsta, enligt American Dental Association. Faktum är att i de flesta fall ett antiseptiskt munvatten är främst kosmetisk, såvida det inte föreskrivs av en tandläkare, vilket innebär att formeln kommer att bli starkare och effektivare. Munvatten och sköljningar faktiskt kan täcka upp lukter som kan tyda på tandproblem som måste åtgärdas. Av denna anledning, tandläkare understryka att regelbunden tandvård, inklusive checkups, är mycket viktigt.

Under 2005, det företag som gör Listerine ® antiseptiska munvatten särskilt har varnat för att använda uttrycket "lika effektivt som tandtråd" i sin reklam. Tandtråd är en avgörande faktor för tandvård eftersom det kommer i mellan tänderna, ta bort inbäddade material och tvättning bort plack. Tandtråd kommer åt ställen som en tandborste inte kan nå, och en hel del fysiskt tryck är delaktiga för att tandtråd effektivt. Ingen munvatten kan härma effekten av tandtråd, trots reklampåståenden.

Eftersom antiseptiska munvatten susade runt i munnen, kan det inte effektivt bort plack från ytan av tänderna. I munvatten kan döda bakterier, men endast för en kort tid. Inom några timmar kommer den naturliga floran i munnen har fyllts på sig, trots anspråk från antiseptiska munvatten tillverkare. Borstning är också en viktig del av munhygien, eftersom det tar bort plack från ytan av tänder och kan också användas för att rengöra tungan. Vissa antiseptiska munvatten även kan leda till muntorrhet, på grund av den höga alkoholhalten i vissa munvatten produkter.

När en tandläkare föreskriver antiseptisk munvatten är det oftast för att behandla ett särskilt villkor, och munvatten har formulerats så att agera under en period är längre än ett par timmar. Trots detta är patienten riktas att använda munvatten ofta, och blir tillsagd att fortsätta tandtråd och borstning. I de flesta fall tar bort en antiseptisk munvatten endast muntliga skräp och en liten mängd bakterier. Den främsta fördelen verkar vara fräschare doft och smak av andningen, men om en konsument har dålig andedräkt, är det en indikator på ohälsa som bör hanteras av en tandläkare, inte en OTC antiseptiska munvatten.

En antiseptiska munvatten ska inte användas istället för tandtråd och borstning. För att vara mest effektiv, kan ett munvatten användas efter tänderna har borstat och flossed, göra dem så rena som möjligt. Det bör susade i munnen ordentligt i 30 sekunder till en minut. Alla dessa aspekter av tandvård i hemmet bör också kompletteras med regelbundna besök hos en tandläkare för checkups och professionella tand rengöring.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.