Vilken del av hjärnan använder vi egentligen?

Det är en vanlig missuppfattning, och genomgripande urban legend att vi bara använder en bråkdel av våra hjärnor. Den bråkdel av vår hjärna vi förmodligen använder är 10% eller en tiondel. Denna tro ofta följs av teori om vi skulle använda de återstående 90% av våra hjärnor inte är i bruk, skulle vi ha fantastisk potential för intelligens, kanske extra-sensorisk perception och andra sjätte förmågor mening.

en bråkdel av vår hjärna, ca 10% består av nervceller, som på hjärnröntgen kan visas att vara aktiv. 90% av den mänskliga hjärnan består av gliaceller, som har mycket olika funktioner än nervceller. Genom att använda kartläggning av hjärnan, har det observerats att den under normala tankeprocesser, är hjärnan i ständig verksamhet, oavsett om vi sover eller vaken. Det är viktigt att notera att vi inte använder hela del, eller del av våra hjärnor som har nervceller samtidigt.

Avfyring av alla nervceller på en gång skulle orsaka kramper och eventuellt hjärndöd. I den meningen är vi använder inte alla 10% av den påstådda bråkdel av vår hjärna vi använder. Men vi använder gliaceller och nervceller för att tänka, handla, känna och röra. Därför använder vi mycket mer än en en tiondel bråkdel av våra hjärnor vid en viss tidpunkt. Inte alla kan kartläggas på samma sätt som nervceller kan vara.

Detta innebär inte att alla människor kan nå maximal "tänkande" eller kognitiva förmågor. I detta metaforiska mening, använder vi bara en bråkdel av vår hjärna, eftersom vi inte får den smartaste och mest välutbildade och mest briljanta människor vi kan vara. Olika saker kan påverka förmågan att maximera kognition. Dessa inkluderar kost, genetik, näring, utbildning och socioekonomisk nivå. Även fortfarande, vissa människor som verkar ha lite i vägen för nurturance tycks ha geni eller en Savant förmåga, som gör att människor undrar om vi alla kunde ha geni potential. Det verkar som geni förmågor är undantag snarare än normen, och denna förmåga kanske inte kan tas om hand eller främjas in i existens.

Människor som klassas som geni kan uppvisa en motsvarande högre nivå av neuron verksamhet när deras hjärnor är skannas och undersökas. Men de har fortfarande inte total neural aktivitet. Vissa sjukdomar och sjukdomar visar även högre nivåer av neuron engagemang, men resultaten är inte enhetligt positiva. Vad kan sägas om hjärnan är att den arbetar kontinuerligt och aktivt. Vi använder mycket mer än en bråkdel av vår hjärna-vi använder hela orgeln konsekvent.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.