Vilka problem orsakas av brosk Piercing?

brosk piercing är ett relativt vanligt förfarande och många väljer att göra ett hål antingen övre öronen eller mitt på näsan. Detta tränger igenom brosk vävnad, som kan eller inte kan i slutändan bra. Det finns särskilda risker för brosk piercing som bör beaktas innan beslutet om att genomborra någon broskspetsarna område görs.

En helt annan faktor som är gemensam för brosk piercing är att brosket inte läka på samma tidsram som gör piercing genom huden. En person som har den nedre delen av örsnibben genomborrat, utan komplikationer, är typiskt återhämtat sig helt i ett par månader. Brosk fungerar inte detta sätt av flera skäl, och läkningstiden kan förväntas vara två till sex gånger så länge som piercing genom huden. Det kan betyda ytterligare månader av smärta, blödningar eller andra komplikationer när brosket läker.

En anledning som brosk skiljer sig mycket från en del av kroppen som en örsnibben är att det inte är utrustad med blod på riktigt samma sätt som huden. Den har inte samma slags helande mekanismer och egenskaper som hud gör heller. Detta betyder att det är mycket troligt att piercing kommer att skapa några förstörelsen av brosk som inte läker på en gång.

ännu större fråga är vad som kan inträffa om brosk piercing ger infektion. Ibland finns det bokföring mer än en infektion från en enda källa som ett köpcentrum öronhåltagning butik. Vanligtvis dessa uppstår i samband med föroreningar i butiken och en underlåtenhet att förlita sig på de hygieniska åtgärder för öronhåltagning. Problemet är att behandla infektioner i brosk kan vara mycket svårare och kan innebära längre behandlingar, mer aggressiv antibiotika behandlingar, och allvarlig smärta från en infekterad piercing.

Med tanke på den större känsligheten behövs när brosk är genomborrat finns det några steg att följa för att vara säker piercing sker under bästa förhållanden. För det första är det tillrådligt människor inte få detta område genomborrat med en piercing pistol, eftersom detta kan orsaka stora skador som förlänger läkningstiden. En helt steril kanyl piercing anses vara den säkraste sättet att genomborra.

Dessutom bör människor uppmärksam på tecken på infektion såsom smärta, bölder, blödningar eller var, och varna en läkare om de har de upptäcker dessa. De bör följa instruktioner att behålla samma örhängen i, utan att ändra dem, för att undvika komplikationer. Skötsel av piercing, vilket rekommenderas av piercer, bör följas till punkt och pricka. Det kan också hjälpa till att välja metaller för piercing som är allergiframkallande, som metall-allergi kan ge komplikationer i brosk piercing också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.