Vilka olika typer av självhjälp Services?

Självhjälp tjänster blivit ett alltmer populärt alternativ till en-på-en professionell rådgivare, på grund av deras relativt flexibla och prisvärda natur. Oavsett om någon ansöker om hjälp med att förlora vikt, få passform, att tjäna pengar, få självförtroende, eller att sluta röka finns självhjälpsgrupper som erbjuder hjälp att hantera praktiskt taget varje tänkbar vägspärr i livet. Självhjälp tjänster kommer i form av exempelvis böcker, tidningar, videor, workshops och stödgrupper, och ofta marknadsförs av offentliga personer som är kända för att ha haft framgång i det aktuella området.

I stället för eller utöver hyra en personlig tränare, många människor är intresserade av att förlora vikt eller komma i form köper normalt dessa självhjälpsgrupper produkter som fitness tidningar och böcker, utbildning videor, träningsutrustning, och kostens tillskott. Även om många av dessa produkter kommer med en gällande instruktioner för motion och styrka byggteknik, vissa fokuserar mer på den psykologiska aspekten, exempelvis fastställdes träningsmål och upprätthålla motivation. En idealisk självhjälp ordning för att komma i form bör ta upp både den psykiska och fysiska aspekter av lämplighet.

När det gäller att främja din karriär och tjäna mer pengar, de mest populära självhjälp tjänster inkluderar böcker, filmer och seminarier. De erbjuder strategisk rådgivning om allt från hur man handskas med människor på arbetsplatsen, hur man förhandla en löneförhöjning, till hur du optimerar din anställbarhet. En av de mest populära självhjälp gurus inom företagsvärlden är Anthony Robbins, som har en komplett samling av självhjälp tjänster, från böcker, till DVD, CD-skivor, seminarier, och även en-mot-en karriär coaching sessioner för de mycket rika.

Bland några av de mindre ensamma typer av självhjälp tjänster stödgrupper, där människor söker råd och kamratskap med dem som står inför samma typ av utmaningar som de är. Även stödgrupper utgöra en viktig gemenskap komponent till självhjälp, kan de saknar sakkunskap, beroende på om en utbildad professionell leder gruppen. Workshops är dock nästan alltid leds av en behörig branschorganisation i respektive ämne, och erbjuder även bonusen att umgås med andra som är intresserade av samma område självförbättring.

Även om det finns självhjälp tjänster och produkter på marknaden för att hantera känslomässiga problem, rekommenderas inte att människor försöker hantera svåra känslor ensam. Till exempel sorg från döden av en nära anhörig, eller känslor som härrör från trauma eller psykisk sjukdom är bättre hjälpt till med hjälp av en läkare eller kurator än med självhjälp. En utbildad professionell kan också rekommendera några kompletterande självhjälp material som är anpassade till ens individuella behov och frågor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.