Vilka olika typer av medicinska tjänster?

Människor behöver många olika typer av sjukvård. Beroende på situationen en individ kan behöva akut medicinsk hjälp, sjukhusvård, ett samråd med en läkare eller en klar registrering av medicinska räkningar. Sjukhus, privata metoder och kliniker i allmänhet ger dessa tjänster till patienterna.

akutvården, ofta i form av en ambulans med utbildade tekniker hälsovård, vanligtvis skickas för att hjälpa människor som behöver akut vård, såsom människor som har drabbats av en stroke eller har varit i en bilolycka. Dessutom är utrycknings-och räddningspersonal läkare vanligtvis stationerade vid sjukhus eller andra medicinska centra för att behandla dessa kritiskt sjuka eller skadade patienter vid ankomsten. Beroende på avståndet mellan sjukhuset och den som behöver, kan akutvården kräver användning av helikoptrar och båtar för transport av sjuka människor. Dessa tjänster är utformade för att ge omedelbar medicinsk hjälp till människor, och transportera dem till läkare så fort som möjligt.

akutmottagning (ED) i ett sjukhus ger i regel akut vård till patienter med omedelbara medicinska behov, såsom de med allvarliga eller livshotande tillstånd. Personer med de allvarligaste skador eller sjukdomar är vanligast behandlas först. Dessa patienter kan kräva akut operation eller inläggning på sjukhus, men i vissa fall kan lämnas ut efter behandlingen. De flesta akutmottagningar fungerar dag och natt på grund av den kritiska typ av tjänster som tillhandahålls.

Öppen sjukvård kan äga rum vid en läkare kansli, en klinik eller sjukhus. Dessa omfattar vanligtvis ett besök, eller samråd med en läkare för att diskutera en patients hälsa. En person kan ibland också genomgå en mindre operation och skickas hem samma dag. Sådana ingrepp kan innehålla suturering ett sår, ta bort födelsemärken och vårtor, eller behandla åderbråck. Dagkirurgi vanligtvis billigare än den som kräver en sjukhusvistelse och gör att patienter att återhämta sig hemma.

Om en person lider av en skada eller sjukdom som hindrar honom från att resa, kan en läkare göra en hembesök eller hembesök. I ett fall som detta, undersöker en läkare typiskt patienten och får administrera läkemedel eller ge en annan typ av behandling. Sjuksköterskor och annan sjukvårdspersonal också kan besöka patienter i hemmet för att övervaka symtom eller framsteg.

Medical transkription är en annan typ av medicinsk service. Denna process innebär i allmänhet att omvandla en läkare röstinspelningar, eller ljud patientjournalerna, i textformat. Medicinsk transcriptionists (MTS), som kan vara sjukhus personal eller oberoende entreprenörer, lyssna vanligtvis på inspelningar och skriver informationen till en databas. Medicinsk avskrifter tillåta läkare att enkelt få tillgång till en patients hälsa registrera och försäkra ordentlig vård.

Sjukvård ofta även omfatta medicinsk fakturering, vilket är rekord för en patients vård kostnader för den vård han eller hon fått. Det åligger en professionell medicinsk Biller att bestämma hur mycket pengar som behövs för att återbetala läkare eller sjukhus för tjänster. Betalningssätten kan variera, och ibland beror på vilken typ av försäkring en patient har, om något.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.