Vilka olika typer av kirurgisk utrustning?

För att försöka namnge alla de olika typer av kirurgisk utrustning skulle vara en skrämmande uppgift. Ändå kan kirurgisk utrustning placeras i olika kategorier som hjälper till att klassificera varje verktyg. Dessa kategorier omfattar graspers, klämmor, distraktorer, upprullningsdon, mekanisk fräsar, plaststavar, sugutrustning, nålar bevattning, tyndallers, drivna enheter, oscilloskop, transportföretag, störningar ultraljud, och mätanordningar.

Graspers omfattar medicinsk utrustning såsom pincett. Dessa instrument används under operation för att gripa olika objekt. Graspers ofta kallas pincett och tång utanför sjukvårdsinrättningar. Samtidigt som liknar graspers, tvingar fyller ett annat syfte. Klämmor är verktyg som används för att klämma ihop olika organ och blodkärl. I varje sätt, klämmor är viktig del av någon form av operation.

distraktorer används för att placera en del av kroppen under operation, medan upprullningsdon används för att separera och sprida olika delar av hud och vävnad. När organet har blivit placerad, kan mekanisk fräsar användas för att ange en viss del av kroppen. Mekanisk fräsar kan hänvisa till skalpeller, lansetter, borrkronor, raspar, trocars och andra instrument som är mekaniska i naturen. Dessa fräsar som används ofta under de flesta typer av kirurgi.

plaststavar är ett viktigt verktyg när det gäller att öppna små utrymmen i kroppen. En dilatator kan infogas i ett litet område av kroppen, vilket möjliggör en kirurg för att effektivt arbeta inom en snäv område. Ibland kirurger behöva ta bort kroppsvätskor, vilket är möjligt med hjälp av sug-verktyg. Sugrör hjälper kirurgen att ta bort överflödigt material, ofta sugrör används under plastikkirurgi, och bevattning och kanyler används för att infoga vätska i kroppen.

hjärnkirurgi kunde inte genomföras utan Tyndallers som kan kilas fast i hjärnan för att öppna skadad vävnad. Likaså makt enheter såsom borrar tillåter kirurger att skära genom delar av skallen. En av de mest grundläggande typer av kirurgisk utrustning är bärare. Bärare används för att innehålla olika optiska, mekaniska och elektroniska produkter. Ultraljud störningar bistå kirurger med magen i samband med kirurgi.

Slutligen mätutrustning liknar varandra mycket inom den medicinska världen som de är utanför den medicinska världen. Dessa verktyg inkluderar ledare och bromsok, och de används för att mäta vissa delar av kroppen under operationen. All kirurgisk utrustning har en unik plats i en kirurgisk inställning.

Eftersom kirurgisk utrustning är en så viktig del av modern kirurgi teknik, nya typer av kirurgisk utrustning håller uppfann varje dag. Medan kirurger hade inget sätt att ange några kroppsdelar i det förflutna, gör dagens utrustning många olika kirurgiska tekniker möjligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.