Vilka olika typer av astma Supplies?

Astma är en respiratorisk sjukdom som orsakas av vissa triggers eller allergener i miljön. Sjukdomen orsakar symptom som väsande andning, hosta och andnöd. Eftersom astma kan vara livshotande, individer som har astma brukar ta förebyggande mediciner och kan komma att använda vissa astma förnödenheter och utrustning. Läkare och patienter använder olika astma leveranser för förebyggande och behandling av astma symtom beroende på symtomens svårighetsgrad.

Peak flow meter en av de astma leveranser används för att avgöra hur mycket luft en person andas in och utandning från hans eller hennes lungor. Individer ta ett djupt andetag, hålla den lilla bärbara enheten topp flöde upp till munnen och blåser ut luften från lungorna till enheten. Siffrorna på Topputandningsflöde mäta tryck av luft till och från lungorna så att personen kan avgöra graden av astmasymtom en viss dag. När någon har astma blir värre, kan det låga antalet uppmärksamma enskilda att vidta extra åtgärder för att kontrollera astma symptom och eventuellt söka omedelbar läkarvård.

Astma inhalatorer, även känd som räddning inhalatorer, är en av de mycket viktiga leveranser användas för att förebygga astmaanfall. Inhalatorer är små och lätta att bära så att de kan användas för att omedelbart behandla astmasymtom som helst. Ordinerar läkare vanligtvis två olika typer av inhalatorer: dosinhalatorer och torra inhalatorer pulver. Den dosaerosoler är vanligtvis små aerosolbehållare att personen sätter i munnen att spraya och inhalera sin medicin på ett behov när det behövs. Det torra pulvret dos finns normalt i små blister placeras i en rund behållare som inandning en dos i taget.

Läkare använder också nebulisatorn maskiner för att behandla astmasymtom och för att administrera stora mängder albuterol eller andra astma medicinering. Läkaren eller sjuksköterskan lägger astma medicin i en liten kopp i nebulisatorn maskin som omvandlar det till en dimma som går genom röret på patientens språkrör. Sjukvårdspersonal använda nebulisatorn maskiner på kontoret och ordinera dessa för patientens leveranser hem astma.

Patienter som har astma bör alltid hålla sin astma levererar ren och fri från damm och bakterier. Astma utrustning bör kontrolleras minst en gång i månaden för att se till att den fungerar ordentligt. Patienterna bör se sin läkare för regelbundna mottagningsbesök och vistelse på en astma förvaltningsplan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.