Vilka olika sätt att mäta glukos?

Det finns många olika sätt att mäta glukos, den enkla socker förekommer i kroppen, och en rad skäl att utföra sådana tester. Ofta är glukos mätningar för att leta efter höga eller låga nivåer av glukos belopp, för att kontrollera om förhållanden som tyder på diabetes eller diabetes under graviditeten, för att övervaka blodsockernivåer hos en person med diabetes, och ibland till skärmen för smittsamma sjukdomar som spinal meningit eller andra. Hur glukos nivåer är testade kan motsvara syftet med testet.

Ett enkelt sätt att mäta glukos är att leta efter det i ett urinprov. Detta brukar göras under graviditet för att utvärdera urinen för höga nivåer av socker, och testet sker i regel under den rutinmässiga graviditet undersökningar. Bör blodsockernivåer hög kan läkarna välja att mäta glukos på andra sätt att få mer exakta avläsningar och bekräfta nivåer. Detta är viktigt eftersom högre glukos belopp kan föreslå villkor som graviditetsdiabetes.

Bekräftelse av höga glukos under graviditet vanligtvis innebär blodtester. En enkel venpunktionen tar blod och labbet kommer att mäta glukos från detta prov. Blodprov kan faktiskt göras på många olika sätt, helst högt eller lågt socker beloppen misstänks, det är inte exklusivt för graviditet.

folk skulle dricka en hög glukos dricka en timme före testning för att fastställa tolerans för socker, en så kallad tolerans test. Alternativt de kan behöva snabb första att få en korrekt behandling. Blod-och urinprover kan begäras för att jämföra resultat eller tester kan behöva upprepas några gånger.

Ett annat sätt att mäta glukos, och att göra processen mer bekväm än rubrik till ett labb varje dag, är att använda en monitor hemma. Detta utvärderar även glukos räknas i blod, men det tar en mycket mindre eller finger sticka prov som samlas in av den person som provet. Speciellt när någon har tillstånd som diabetes, kan daglig övervakning vara nödvändig och kan bidra till att avgöra vilka läkemedel styrkor som krävs.

Dessa skärmar är vanligtvis kallas monitorer diabetes testas eller utrustning. De får inte ersätta behovet av mer omfattande blodprov regelbundet, men de kan skära ner på antalet resor till labbet som behövs. De kan också ge människor större frihet i den dagliga verksamheten, när människor är lämplig utbildning för att använda den utrustning och att tolka resultaten.

Det är vanligt att tro att de viktigaste sätten att mäta glukos genom utvärdering av blod-eller urinprov, men ibland är detta inte fallet. Vissa infektioner och sjukdomar i centrala nervsystemet kan avsevärt minska halten av glukos i ryggmärgsvätska eller andra typer av vätska i kroppen. Läkare kan peka på dessa områden, framför allt i ryggraden, som en form av diagnos av sådana sjukdomar. Spinal kranar eller annan vätska kranar är de mest riskabla sätt att mäta blodsocker, men de kan vara nödvändigt när vissa sjukdomar är misstänkta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.