Vilka olika orsaker till neurologiska smärta?

Det finns många olika orsaker till nervsmärta. Neurologiska smärta är ofta svårbehandlad och långsam att läka. Även behandling av nervsmärta är en prioritet för vårdgivare, är det också viktigt att avgöra vad som orsakar nervsmärta.

Läkare sikt inflammation i en nerv som leder till neurologiska smärta som neurit. Det finns en rad olika åkommor som kan leda till neurit, inklusive relativt vanliga och behandlingsbara sjukdomar som bältros, och mindre vanliga sjukdomar såsom Guillain-Barrés syndrom. Diagnostisera neurologisk smärta är ofta ett system av trial and error, och kräver att bedöma några andra symtom patienten upplever.

Bells pares är en sjukdom som utvecklas när en av de nerver som ansvarar för ansikts-kontroll blir komprimerad eller svullna. Även de mest framträdande symtomet på Bells pares är förlamning på ena sidan av ansiktet, är neurologisk smärta annat vanligt symptom. Smärtan, liksom förlamning, vanligtvis temporär, och de flesta patienter börjar känna dig bättre inom en vecka.

Bältros är en annan sjukdom som kan leda till nervsmärta, men smärtan från bältros kan bli permanent. Medan de flesta människor som utvecklar bältros återhämta sig helt, en del har fortfarande kvarstående neurologiska smärta efter de andra bältros symptomen avtar. Smärtan kan vara för evigt. Som söker behandling för bältros, snarare än att låta viruset att ha sin gång, är ett sätt att minska oddsen för att utveckla långsiktiga nervsmärta.

Fibromyalgi kan också orsaka nervsmärta. Den nerv smärta i samband med fibromyalgi kan utvecklas i någon del av kroppen, och kan på samma sätt som en kroppsdel känns när det somnar, kan det kännas som det är något kryper på huden eller i huden kan klia eller bränna . Läkare är osäkra på vad leder till neurologiska smärta av fibromyalgi, men smärtan är erkänt som ett symptom på den åkomma.

Guillain-Barrés syndrom är en autoimmun sjukdom som kan utvecklas efter en till synes mindre sjukdom. Kroppens immunförsvar angriper nervsystemet i denna sjukdom, vilket leder till nervsmärta och muskelsvaghet. Det finns ingen bot för Guillain-Barrés syndrom, men läkarna kan behandla många av symptomen. Sjukdomen går ofta sin kurs under flera månader till ett år, men kvardröjande svaghet eller nervsmärta fortsätter att plåga vissa patienter.

Människor som lider av Parkinsons sjukdom kan uppleva nervsmärta också. Den neurologiska smärta uppstår när en nerv blir komprimerad eller inflammerade på grund av den begränsade rörelseomfånget någon med Parkinsons sjukdom utvecklas. Behandling av nervsmärta i samband med Parkinsons sjukdom omfattar ofta även fysisk terapi för att hjälpa patienten röra sig i en mer flytande sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.