Vilka är symtomen på en salmonellasmitta?

Salmonella är en bakteriell infektion lätt uppdrag av människor. För att bli smittad måste en person bakterien, som finns i en mängd olika platser. Dåligt eller dåligt lagad mat, dricka eller använda förorenat vatten, även hanterar reptiler kan orsaka infektion. För att förhindra salmonellasmitta blir en allvarlig sjukdom, titta noggrant för något av följande symtom.

mest typiska, salmonellainfektion första uppvisar vanliga symptom matförgiftning. Magont, illamående och kräkningar är bland de vanligaste första symptomen. Feber, huvudvärk, och vattnig tarmrörelser kan också vara tecken. Symtom vanligtvis först ske inom en till tre dagar i exponering och kan vara upp till en vecka. Även efter det att symtomen klingar av, kan du känna dig trött och erfarenhet uttorkning.

Människor med friska immunsystem kan uppleva dessa symptom och återgå till det normala, eftersom deras kroppar kan klara ut salmonellainfektion utan läkarvård. Kan dock salmonellainfektion bli ett allvarligt och till och med livshotande sjukdom, särskilt för dem med svagare immunförsvar, till exempel mycket små barn. Om symtomen försämras eller inte avta efter några dagar bör läkare kontaktas.

Trots att majoriteten av salmonella infektioner tydliga naturligtvis kan de utvecklas till mycket allvarliga och även dödliga sjukdomar. Om bakterier kommer in i blodet, infektion i hjärnan eller spinal vävnader är möjlig, vilket resulterar i potentiellt livshotande sjukdomar som hjärnhinneinflammation. Dessutom svår salmonellainfektion S. typhi bakterier kan leda till tyfoidfeber, som kännetecknas av en plats utslag och hosta samt symtom mage. Om du utvecklar något av dessa symtom, se en läkare omedelbart.

inriktning på förebyggande är det bästa sättet att undvika upphandlande salmonella och andra bakterier infektioner. Var säker på att laga all mat till rekommenderad inre temperaturer och grönsaker tvätta och frukt ordentligt innan du dricker. Om du äger eller leka med reptiler, tvätta händerna noga efter hantering, särskilt före mat.

Enligt experter är exponeringen för salmonellabakterier mycket vanligt, främst på grund av slarv. För att minska dina chanser att bli sjuk, undvika restauranger med tvivelaktiga renhet eller en historia av brott mot hälsa kod. Men de senaste åren har en uppgång i massa infektioner spåras tillbaka till välrenommerade distributörer och företag, t. ex. jordnötssmör utbrottet av 2009 som drabbade konsumenter i 42 länder och ledde till en av de största påminner av produkten i USA historia. Var säker på att undvika alla produkter som för närvarande under statlig minnas och kasta ut eller returnera livsmedel som redan köpt det erinras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.