Vilka är de vanligaste Testosterone effekter?

Testosteron är ett naturligt förekommande hormon hos människor, men hanar tenderar att producera betydligt mer av det. Hormonet påverkar olika kroppsliga processer, och är vanligtvis anslutna till tillväxt och protein bearbetning. Testosteron är ibland ges som en tillväxt stimulerande eller behandling av vissa sjukdomar, och är ofta förbjudna av idrottsorganisationer på grund av hälsoproblem och klagomål av otillbörliga affärsmetoder. Testosteron effekter kan variera beroende på mängd och källa av hormonet och skadligt hälsoproblem kan uppstå från att få för mycket eller för lite testosteron.

Hos män kan testosteron effekter påverka kroppsliga tillväxt och funktion på många sätt. Naturligtvis producerar massor av testosteron eller ta extra doser kan leda till en ökning av muskelmassa, vikt, kropp hår och förändringar i sexlust. Utöver tyder vissa tecken på att hormonet kan orsaka svår huvudvärk, sänkt hjärtproblem, psykologiska frågor som anfall av raseri eller depression, och spermieantalet.

Hos män kan testosteron effekter uppstår även om kroppen ger inte en tillfredsställande nivå av hormonet. Detta kan resultera beror på åldrande, hälsofrågor leder till avlägsnande av en eller båda testiklarna, eller ett fel i produktionen körtlar som helt enkelt hindrar kroppen från att skapa en tillräcklig försörjning. Lågt testosteron kan försena puberteten långsam tillväxt och muskel vinna, och verkan sexuell lust och prestanda.

Även om den främst betraktas som ett manligt hormon, kvinnor också producera testosteron och kan bli föremål för testosteron effekter om de har för mycket eller för lite. Precis som med män, höga testosteron nivåerna ökar kraftigt protein absorption och muskelbyggande förmåga, men kan också leda till ansiktshår, en fördjupad röst och akne. Postmenopausala kvinnor ibland föreskrivna låga doser av testosteron för att öka libido och förebygga förlust bentäthet på grund av osteoporos.

Studier om fördelar och risker med testosteron pågår, men tycks genomgående producerar blandade resultat. Som hormonbehandling blir allt vanligare, är det allt viktigare att få en rätt och riktig förståelse av testosteron effekter på kroppen. Dess kontrovers i sportvärlden har lett till stora offentliga protester mot dess användning, medan de fortfarande är positiva till många medicinska villkoren noga omständigheter. Studien av testosteron effekter är helt klart ett område som förtjänar betydligt mer forskning för att bättre tillämpa riktlinjer om användningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.