Vilka är de vanligaste Shoulder symptom?

Shoulder symtom av olika slag kan vara indikatorer på en rad problem med leder, muskler och ben komponera och ansluts till axelpartiet. Många av dessa symtom är återkommande eller konstant mängder axelsmärta, även om andra symtom kan också förekomma. Här är några exempel av de vanligaste symtomen och vad de kan tyda.

Svaghet är ett av de vanligare axeln symtom. I huvudsak är detta en situation där man måste satsa på att flytta axeln eller rotera armen vid den punkt i rotatorkuffen. Shoulder svaghet kan åtföljas med en viss mängd smärta, även om detta inte alltid fallet. Ofta är svagheten ett tecken på någon typ av problem med rotatorkuffen själv, även om någon form av invalidiserande styrketräning kan också förekomma.

Tillsammans med svaghet, klicka och popping i axeln är inte ovanligt. De ljud som kan ske när armen flyttas åt något håll, men speciellt när armen vrids uppåt. Med skuldra symptom av denna typ finns det någon chans att urholkning av benvävnad kan låta axeln att glida in och ut ur uttaget. En reva i brosk eller rotatorkuffen kan också stå för denna typ av klagomål.

stelhet i axeln är inte heller ovanligt. I situationer där det har förekommit någon typ av skada till området, ett tillstånd som kallas frusen skuldra kan uppstå. Detta är bara en uppbyggnad av ärrvävnad som hindrar axeln från att röra sig naturligt. Dessutom kan den styva axel vara ett tecken på artrit. Människor som har utvecklat diabetes kan uppleva axeln styvhet utan uppenbar anledning.

Shoulder glapp eller instabilitet är exempel på axeln problem som pekar mot någon typ av störningar i leden. Detta kan bero på en försvagning av bindvävnad, eller en degeneration av benmassa som tillåter axeln att röra sig mer fritt i leden. Smärta kan eller inte kan vara närvarande med glapp, även om axeln symtom av detta slag kan följas av ytterligare symtom, om villkoret inte identifieras och behandlas i tid.

skuldra är kanske den enskilt vanligaste av alla skuldra symptom. Smärtan kan komma från något så enkelt som en spänd muskel i området av bogen, eller resultatet av någon form av trubbigt trauma mot axeln i sig. Skuldra kan också delta i alla förhållanden som påverkar funktion och skick rotorn manschetten, eller platser stress på muskler. Får dock ursprunget till smärtan vara så enkel som att sova på axeln större delen av natten. Återkommande skuldra skall rapporteras till en läkare, och kontrolleras för tecken på artrit eller någon form av mindre fysiska skador.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.