Vilka är de säkraste sätt att lagra mediciner?

många år sedan när inomhus badrum blev ilska, ett gemensamt drag för badrummet var medicinskåpet. Namnet medicinskåpet innebär lämplig plats att lagra mediciner, men egentligen är detta bara om den värsta platsen i ditt hem för att lagra mediciner, särskilt de i piller eller kapslar former. Vissa gel eller salva mediciner klarar sig fint i badrummet, men resten bör hållas borta från fuktiga omgivningar av badrum.

Några tankar går till att hitta de bästa ställena att lagra läkemedel. Först måste du överväga enskilda apotek rekommendationer för varje med. Andra måste du alltid förvara läkemedel i en plats oåtkomliga för barn. Slutligen, när ingen enskild rekommendationer finns för att lagra medicin, tror svalt, torrt och på avstånd från värme och ljuskällor.

Ibland måste du förvara mediciner i kylskåp, men detta kan medföra vissa frågor. Uppenbarligen barn enkelt komma i kylen. Det kan hjälpa, naturligtvis, att använda barnsäkra lock på medicin, men anser inte att dessa en garanti för att barn inte kommer att kunna öppna flaskan. En någorlunda intelligent och samordnad barn kan träna en barnsäkra lock med lätthet.

stället för att välja att lagra mediciner i kylen utan säkerhetskopiering skydd, anser en liten låda av metall lås för lagring, och se till att låsa den med en kombination lås eller nyckel lås. Förvara nycklar utom räckhåll. Vätska vitaminer som måste förvaras i kylskåp, i synnerhet de som innehåller järn också lagras i Lockbox.

Många andra läkemedel bör inte förvaras i kylskåp. I stället bör dessa förvaras i ett mörkt, svalt och torrt ställe, utom räckhåll för barn. Människor kan välja köksluckor för detta, men välj inte en direkt över en spis, eftersom det kommer att utsättas för mer värme. Värme stiger och temperaturen i ditt hem är varmast i närheten av tak, och på andra våningen. Detta innebär samtidigt ditt mål är att lagra mediciner bort från barnen, kan det vara bäst att förvara dem i din högsta skåp.

En Lockbox kan återigen visa sig praktiskt att lagra läkemedel. Detta ger en mörk plats och kan ställas längre ner i ditt skåp så att du också har ett svalt om du håller den låsta lådan ur direkt solljus. Också se till att gå igenom dina mediciner från tid till annan och säkert avyttra läkemedel som upphört att gälla. Dessutom glöm inte att OTC-läkemedel och vitaminer ska förvaras med samma omsorg som receptbelagda medicin.

Även om du vill att säkert lagra mediciner utom räckhåll, först tillhandahåller stöd får inte vara inlåst. Objekt som förband och kompress bör hållas händig så du kan få dem bråttom om du behöver dem. Var noga med att låta alla familjemedlemmar vet var de kan hitta första hjälpen leveranser så att de kan komma till dem vid behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.