Vilka är de olika typerna av bukspottskörteln sjukdom?

Ett antal sjukdomar kan innebära bukspottkörteln. Pankreas sjukdomar stör oftast med någon förmåga att smälta maten, och kan orsaka symtom som kräkningar, diarré, buk ömhet, och symtom på undernäring. Det finns ett antal tillgängliga behandlingar för sjukdomar i bukspottkörteln, allt från medicinering för att kompensera för att inte organ till operation för att avlägsna maligna tumörer.

En mycket vanlig form av pankreas sjukdomar är diabetes, vilket stör insulinproduktion i bukspottkörteln. Även om människor tycker om diabetes som hela kroppen sjukdom för att det stör ett antal andra organsystem, problemen i samband med diabetes kan alla spåras tillbaka till de problem med insulinproduktion i bukspottkörteln. Behandlingen kan innebära kost-kontroll och komplettering med insulin för att kompensera för den otillräckliga mängden som produceras i bukspottkörteln.

En annan form av pankreas sjukdom är pankreatit, som kan komma in akut eller kronisk form. Båda formerna kännetecknas av irritation i bukspottkörteln, med akut inträffar plötsligt och är kopplade till villkor som alkoholism, medan kroniska former består av låga inflammation som varar i år. Cystor och pseudocystor kan också bildas i bukspottkörteln, och betraktas som en annan form av pankreas sjukdomar.

medfödd missbildningar i bukspottkörteln kan leda till fel och andra problem. På samma sätt, cystisk fibros, en ärftlig, kan attackera bukspottkörteln, med tjock slem plugga i bukspottkörteln så att de kan inte fungera och dränera ordentligt. I pankreas enzymbrist, människor producerar inte tillräckligt med enzymer i bukspottkörteln, antingen beroende på en underliggande medicinska problem eller på grund av en medfödd sjukdom. Bristen på lämpliga enzymproduktionen stör förmågan att smälta maten och orsakar undernäring.

En annan form av pankreascancer sjukdomen cancer. Bukspottkörtelns cancerformer har sitt ursprung i bukspottkörteln och i bukspottkörteln är också sårbara för metastaserande cancer som sprider sig från andra organ eller områden på kroppen. Cancern skulle påverka pankreas funktion och sprida sig till omgivande organ om det inte identifieras och åtgärdas. Behandlingar kan innehålla cytostatika och strålning för att förminska eller stoppa cancer, tillsammans med kirurgiskt avlägsnande av cancerceller så att de inte kan sprida.

Eftersom många olika villkor kan leda till försämringar i bukspottkörtelns funktion bör människor hoppa inte dra slutsatser om de lär sig att något är fel i deras bukspottkörteln. Pankreas sjukdom måste till fullo upprörd att ta reda på vad som händer och varför, och det finns oftast ett antal behandlingsalternativ tillgänglig för patienten, särskilt i ett tidigt skede.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.