Vilka är de olika typerna av Medicare program?

Medicare är en sjukförsäkring för amerikaner som finansieras av den federala regeringen i USA. Även Medicare är främst för amerikanska medborgare över 65 år, vissa funktionshindrade personer under 65 år är berättigade, liksom människor som är i slutskedet av njursjukdom. Den federala regeringen arbetar med privata företag som accepterar Medicare. Det finns tre olika typer av Medicare program för dem som uppfyllde kraven.

Den första typen av Medicare-programmet är den ursprungliga Medicare planen. De som väljer att registrera sig Original Medicare planen kommer att betala en avgift för varje tjänst de får. Planen fungerar väldigt likt många traditionella sjukförsäkringar planer där den försäkrade har en självrisk och måste betala coinsurance och copayments i vissa fall. Personer på denna plan kan gå till en läkare som tar emot Medicare och inte behöver remisser för specialister. I händelse av att den försäkrade är orolig för dessa merkostnader, kan han eller hon köper en Medigap försäkringar som täcker eventuella out-of-utlägg om Original Medicare planen.

När någon har blivit berättigade till Original Medicare planen, han eller hon kan välja att få ytterligare täckning med lägre out-of-pocket kostnader genom att ansluta den andra typen av Medicare-programmet, som är det Medicare Advantage Planer . Det finns fyra Advantage planer. Människor kan välja Medicare hälsoorganisation (HMOs), Preferred Provider Organizations (offentliga postoperatörerna), Privat Fee-för-Service planer och Medicare särskilda behov planer. På grund av de lägre kostnaderna för Advantage planer Medicare mottagare som är på en Advantage Plan får inte köpa Medigap Försäkring.

Även om Advantage Planer erbjuda lägre copayments och självriskerna det finns vissa mindre nackdelar med några av Advantage Medicare program. Många av programmen kräver en remiss till en specialist och har nätverk som avgör en persons val av läkare. På en ljusare not, de flesta planer erbjuda extra förmåner och vissa av dem inkluderar receptbelagda läkemedel täckning.

Den sista av de tre typerna av Medicare program är Medicare Prescription Drug Plan. I likhet med Advantage Planerna måste en person vara berättigade till Original Medicare planen att skriva in sig i ett receptbelagt läkemedel plan. Olika planer erbjuds av försäkringsbolag och privata företag för att komplettera andra Medicare program. The Original Medicare planen, några Medicare Advantage Planer har rätt att ha ett Medicare Prescription Drug Plan som ett tillägg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.