Vilka är de olika typerna av Balans störningar?

Balans störningar, där patienterna känner dig yr eller upplever en känsla av spinning rörelse, kan grovt delas in i två huvudgrupper: störningar på grund av problem med örat och störningar på grund av problem med hjärnan. Kroppens balanssystem, som också kallas vestibulära systemet är ganska komplex, med strukturer inom öra som hjälper kroppen att orientera sig i rymden, input från kroppen och ögon, och bearbetningen av hjärnan, som ger all information tillsammans. Balans störningar kan ha en rad orsaker och behandling beror på orsaken till sjukdom och symtomens svårighetsgrad.

Balans störningar på grund av problem med örat kan omfatta infektioner som vestibulära neuronitis och labyrintit, tillsammans med trauma mot huvudet som skadar strukturer i örat som bidrar till känslan av balans. Andra problem kan vara en perilymph fistel, där vätska från innerörat läcker ut i mellanörat, Ménières sjukdom, som orsakar en vätska obalans i öronen, och Benign paroxysmal lägesyrsel, där förändringar i huvudets ställning orsaka instabilitet i känsla av balans. Patienterna kan också uppleva bilaterala vestibulopathy och överlägsen kanal öppning syndrom, som båda orsaka balansproblem.

Hjärnan kan delta i balans störningar i ett antal olika sätt. Åldrandet kan vara en bidragande faktor, med många äldre vuxna har problem med balansen. Infektioner i hjärnan, degeneration orsakas av åldrande eller sjukdom, skada på huvudet, strukturella missbildningar i hjärnan, neurologiska tillstånd och cancer i hjärnan kan alla orsaka balans störningar. Balans störningar kan också ha samband med autoimmuna sjukdomar.

Förändringar i tillgängliga sinnesintryck från kroppen kan också bidra till balansproblem. Förlust av en del kan DESORIENTERA hjärnan, som kan förlust av ett öga eller allvarliga skador på synen. Detta fungerar också i omvänd: någon med nya korrekt syn kan ha problem med att balansera på flera dagar medan han eller hon blir van att se med glasögon. Muskelsvaghet kan vara inblandade i balans störningar också.

Människor som upplever yrsel, yrsel eller allmänna problem med att balansera kan behandlas av en läkare som kan avgöra orsaken till balans oordning och utveckla behandling alternativ för patienten. När en balans sjukdom i samband med ett pågående medicinskt problem, ta itu med de bakomliggande orsakerna kan oftast lösa balansen sjukdom. I vissa fall kan det vara möjligt att bota patienten, men en läkare kan ge klara tekniker som kommer att minska risken för fall och hålla patienten bekvämare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.