Vilka är de olika Urinvägsinfektion symptom?

en urinvägsinfektion, som också är känd som en urinvägsinfektion, uppstår när bakterier infektera någon del av urinvägarna består av njurar, urinledare, urinblåsan och urinröret. Generellt sett infektioner som uppträder högre i urinvägarna, särskilt i njurar, är strängare än de som förekommer lägre i tarmkanalen. Urinvägsinfektion symtom variera beroende på vilken del av tarmkanalen påverkas och om ålder, kön och kondition av de drabbade individen. Symtom ofta förknippad med infektioner i övre eller nedre urinvägarna omfattar smärtsam urinering, frekvent urinering eller blodig urin.

Infektioner i de nedre urinvägarna tenderar att vara betydligt lägre än infektioner i de övre urinvägarna, även om urinvägsinfektion symptom i samband med nedre urinvägsinfektioner kan fortfarande vara smärtsamt och skrämmande. Smärtsam, frekvent urinering tillsammans med känslan inte kunnat hålla urin i tyder på en urinvägsinfektion. Andra nedre urinvägsinfektion symptom kan vara blodig eller illaluktande urin, en oförmåga att urinera helt och lätt feber. Den normala behandlingen för en enkel och nedre urinvägsinfektion i första hand innebär orala antibiotika. I mer komplicerade fall kan intravenös antibiotika ges.

Övre urinvägsinfektioner tenderar att vara mycket allvarligare än sina mindre motsvarigheter, eftersom njurarna är mycket viktiga för en korrekt behandling av avfall i kroppen. Den urinvägsinfektioner symtom på en övre urinvägsinfektion kan vara samma sak som de i nedre urinvägsinfektion, men är ofta åtföljs av svårare symtom. Ytterligare övre urinvägsinfektion symtom är relativt hög feber, frossa, illamående, kräkningar och smärta i ryggen eller sidan. Sådan smärta uppstår vanligen runt midjan. Ett annat vanligt symptom är extrem trötthet, vilket kan inträffa även om personen i övrigt friska och utvilade.

Urinvägsinfektioner är vanligast hos sexuellt aktiva kvinnor, diabetiker och personer som lider av sickle cell sjukdom. Spädbarn och barn får ibland sådana infektioner, som kan uppvisa olika urinvägsinfektion symptom än de har som sina äldre motsvarigheter. Tillsammans med symtom som upplevs i normala fall kan barn uppleva även diarré och allmän trötthet. Äldre personer lider av en urinvägsinfektion ofta bli väldigt slöa, kan uppleva feber eller hypotermi, och kan få ett förändrat mentalt tillstånd. I vissa fall är urinvägsinfektion symptom tolkas som sexuellt överförbar sjukdom symtom, i andra fall finns det inga märkbara symtom alls.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.