Vilka är de olika Mesoteliom symtom?

Mesoteliom är en form av cancer som utvecklas i den vävnad som utgör ett tunt lager runt de flesta av de inre organen. Det finns flera olika typer av denna typ av cancer, var och en av dem manifestera olika mesoteliom symptom. Några av dessa symtom är relativt lätt att behandla, medan andra kan vara mycket smärtsamt och oskadliggörande.

Ett exempel är pleuramesoteliom. Denna form av sjukdomen är den vanligaste typen, och finns i den vävnad som täcker lungorna. Som en följd av detta har pleurala utgör en betydande inverkan på olika respiratoriska funktioner. Pleuramesoteliom symtom är andningssvårigheter, bröstsmärtor sitter under bröstkorgen, och utvecklingen av klumpar under huden på bröstet. Hosta är ofta smärtsamma och torr hosta är inte ovanligt.

peritonealdialys mesoteliom omfattar utveckling av cancer i vävnaden som finns i buken. Denna form av cancer kan orsaka ett antal magbesvär samt en negativ inverkan på funktionen av tarmarna. Symptomen bara att förvärras eftersom tumören växer och trycker hårdare på hjärtat.

Mesoteliom symtom är ofta oförklarlig viktminskning också. Många former av cancer medför också återkommande smärtor i delar av kroppen som fjärran från den plats där tillväxten i sig. Detta beror på att funktioner många organ i kroppen är långtgående, när dessa funktioner är nedsatt, olika typer av obehag kan uppstå i sådana avlägsna områden som fingrar och tår, och musklerna i ben och underarmar.

Som med alla typer av cancer, är den snabba behandlingen av tumören och eventuella symtom mesoteliom nödvändiga för att öka möjligheterna för en fullständig återhämtning. Eftersom alla av dessa symtom också kan ha samband med andra sjukdomar är det viktigt att söka hjälp av en läkare så fort de börjar uppenbara. En läkare kan bedöma situationen och för rätt tester för att fastställa ursprunget på de symptom och vidta lämpliga åtgärder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.