Vilka är de olika Benskörhet Riskfaktorer?

Det finns ett antal riskfaktorer som har identifierats för osteoporos. Personer med flera faktorer osteoporos risk kan vara mer benägna att utveckla osteoporos, men tillståndet kan också visas i människor som inte verkar vara uppenbart i riskzonen. Genom att vara medveten om förhållandena en är i riskzonen för, är det möjligt att vidta förebyggande åtgärder för att dessa villkor mindre sannolikt eller mindre allvarliga, såsom komplettering näring öka bentätheten för att undvika problem såsom frakturer förknippas med osteoporos.

Den stora tre osteoporos riskfaktorer är ålder, kön och ras. Äldre vuxna är mycket mer benägna att utveckla detta villkor, liksom kvinnor, med fyra femtedelar av osteoporos fall vara hos kvinnor. Människor i kaukasiska, asiatiska eller Latino härkomst är också mer sannolikt att få osteoporos. Dessa faktorer är inte saker som människor kan styra efter. Personer med en sjukdomshistoria av familjär osteoporos löper också ökad risk, liksom människor med små ramar, särskilt om de har ljus ben.

Andra faktorer är mer kontrollerbar. Äta en dålig diet innebär en risk, liksom inaktivitet, rökning och överdriven alkoholkonsumtion. Få mer aktivt kan minska risken för benskörhet och andra medicinska problem, som kan förbättra sin kost. Det är viktigt att inte bara få tillräckligt med vitaminer och mineraler, men att se till att de konsumeras i en form som kan absorberas av kroppen. En av de mest effektiva sätten att göra detta är att äta en varierad kost med mycket färsk frukt och grönsaker.

Vissa medicinska tillstånd kan osteoporos riskfaktorer. Ätstörningar, en historia av brutna ben, celiaki och andra tillstånd som hindrar näringsämnen absorption är alla osteoporos riskfaktorer. Mediciner kan också leda till minskad bentäthet eller påverkar absorptionen av mineraler, vilket gör patienter utsatta för benskörhet och liknande förhållanden. För kvinnor är klimakteriet en annan osteoporos riskfaktor, särskilt om de får en tidig debut, eftersom livslång exponering för östrogen verkar spela en roll i uppkomsten av osteoporos.

Många patienter kan identifiera faktorer osteoporos risk utan bistånd av en läkare, men en läkare kan ha vissa ytterligare områden av intresse för adress. Läkare kan också ge råd om förmildrande omständigheter osteoporos risk, såsom ett antagande av ett träningsprogram eller ändra en diet för att göra det hälsosammare. Den bästa tiden att börja ta itu riskfaktorer är tidig, får rätt kost som ung vuxen, till exempel, kommer att kraftigt öka ben hälsa senare i livet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.