Vilka är de fysiska symptom på depression?

Många associerar depression med ett psykiskt eller känslomässigt sinnestillstånd, men det finns också ett antal fysiska symptom på depression. Huvudvärk, mag-sjukdomar, sömnlöshet, muskeltrötthet, aptitlöshet eller till och med en ökad aptit kan alla fysiska symptom på depression. Några fysiska aspekter av depression kan uppstå i början, medan andra kan utlösas efter dagar av allmän håglöshet eller ointresse för världen utanför.

Vissa fysiska symptom på depression anses varningsflaggor för en fördjupning mentala tillstånd. Allmän värk i kroppen kan förväxlas med de första tecknen på influensa, men de som är mottagliga för anfall av depression kan erkänna dem som tidiga varningstecken på en hotande bild. Måttlig till svår huvudvärk kan också vara en av de första fysiska symptom av klinisk depression och visar sig.

Allmän känsla av trötthet och muskelvärk kan också följa med klinisk depression, vilket gör det svårare för de drabbade att förbli aktiva eller produktiv. Förutom de emotionella känslor av sorg och ovärdighet samband med depression, kan de fysiska effekterna av trötthet och muskelvärk orsakar också drabbade att söka tröst i ett mörklagt sovrum eller annat isolerat område. Mörkret kan lindra huvudvärk smärta, och sängen erbjuder stöd för försvagade muskler.

Vissa patienter också rapportera sådana fysiska symptom på depression som sömnstörningar. Det är inte ovanligt att en deprimerad person att sova minst 10-12 timmar per dag, det är inte heller ovanligt att vissa drabbade att uppleva sömnlöshet. Påträngande tankar kan avbryta en deprimerad persons förmåga att somna eller fortfarande sover. Den överväldigande känsla av sorg eller ointresse i livet kan också sav ett lidande av hans eller hennes motivation att komma ur sängen eller börja sin normala dagliga rutiner.

Ätstörningar kan också fysiska symptom på depression. Många av de drabbade har svårt att äta regelbundna måltider på normal arbetstid. Depression kan undertrycka den vanliga kval av hunger, samt utlösa överdriven syraproduktion genom stress. Det kan också ha motsatt effekt på en del med klinisk depression, dock. Vissa personer som blir känslomässigt deprimerad kommer att bli omåttlig ätare som ett sätt att självmedicinera.

Andra fysiska symptom på depression kan omfatta självstympning som negativ förstärkning, eller en fullständig förlust av intresse för personlig hygien. Även självmordstankar är vanliga känslomässiga yttringar av depression, kan vissa drabbade hänge sig åt självdestruktiva fysiskt beteende. Berusningsdrickande till överdrift eller andra destruktiva beteende kan anses vara biverkningar av en allvarlig släng av depression. Antidepressiva läkemedel och /eller professionell rådgivning kan vara det bästa sättet att ta itu med både den mentala och fysiska symptom på depression.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.