Varför är det viktigt att gå till tandläkaren regelbundet?

Många människor är uppmärksamma på att det är viktigt att gå till tandläkaren regelbundet, men hela resonemanget är inte alltid förklaras. Eftersom många har en intensiv rädsla för tandläkaren, hjälper det att veta varför det är viktigt att gå till tandläkaren regelbundet, eftersom det kan uppmuntra annars nervös enskilda att göra en tand utnämning. Enligt American Dental Association, bör människor besöker tandläkaren två gånger om året för en rengöring och GRANSKNING, och vissa individer kan behöva besöka oftare, om de är identifierade som "i riskzonen. "Om du inte har varit det under de senaste sex månaderna, bör du nog beställa tid för att gå till tandläkaren.

Den främsta anledningen att gå till tandläkaren är att hålla dina tänder vid utmärkt hälsa. Under en tand rengöring session, en tandhygienist kan vara mycket mer på djupet än du kan hemma. Tandläkaren har specialiserad utrustning som är avsedd att ta bort tandsten och Tarter vid rengöring runt tanden. Den tandhygienist kan även erbjuda tips och förslag för att hålla tänderna friska och kommer i allmänhet tala om för läkaren hur mötet gick, så att han eller hon kan behandla specifika frågor.

De flesta tandproblem blir inte smärtsamt eller synliga förrän de är mycket avancerade. Tyvärr tandvård frågor vanligen oåterkalleliga, vilket innebär att ett mycket smärtsamt tand måste borras eller extraheras. Genom att gå till tandläkaren regelbundet kan du hålla ett öga på dina tänder med hjälp av röntgenbilder och en fysisk undersökning. Tandläkaren kan identifiera områden med potentiella risker och avvärja stora tandproblem på passet. En tandläkare kan också identifiera behovet av tandköttet ympkvistar, hängslen, eller andra åtgärder för att skydda hälsan för munnen.

Om du går till tandläkaren regelbundet, kommer du att undvika hög risk dentala infektioner. Det är inte bara hål smärtsamma, de är också potentiellt mycket farliga för dig. Infektionen kan sprida sig till blodet, till exempel, vilket leder till blodförgiftning. Tidig upptäckt sparar smärta, pengar och potentiellt allvarliga hälsoproblem. Om du inte går till tandläkaren, kan du också uppleva allvarliga hälsoproblem fram.

Det är förståeligt att vara rädd för en resa till tandläkaren. Om du upplever enorm ångest eller stress när du går till tandläkaren, kan du överväga att besöka en psykolog eller psykiater att prata om problemet. En psykisk hälso-och sjukvårdspersonal kan hjälpa att prata dig igenom dina problem och ta itu med dem. Vid behov kan en psykiater föreskriva antianxiety medicin som hjälper dig att gå till tandläkaren utan rädsla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.