Vad bör jag veta om med en förekomst av gruvgas Baby?

försöka trösta en gasfyllda baby kan vara stressande och nervpåfrestande. Många barn, särskilt de under sex månaders ålder, kamp med gas frågor. Gas kan göra en baby obekväm och irriterad, och resultera i långvarig gråt. Detta är hård mot både barnet och hans vårdare.

Ett nyfött barns matsmältningssystem har inte haft en chans att till fullo utvecklas och mogna, vilket kan vara en anledning till gas frågor. Gas problem hos nyfödda barn tycks nå en topp på omkring sex till åtta veckors ålder. De flesta barn är inte längre lider av gas, eller åtminstone visar tecken på betydande förbättring, vid en ålder av sex månader. Obehag i gasfyllda spädbarn är mer vanligt på natten.

Ett antal teorier finns om vad som orsakar en gasfyllda baby. Problemet verkar vara lika vanligt förekommande i både ammade och flaskuppfödda spädbarn. Överflödig gas kan orsakas av att svälja luft medan utfodring. Speciellt vid utfodring med kraft, kan spädbarn klunk luft med mjölk som de äter. Eftersom deras system är fortfarande under utveckling, blir luften instängd och bygger upp, vilket leder till obehag.

Att tillåta ett barn att suga på en tom flaska eller napp kan resultera i att svälja av överskjutande luft. Vissa typer av flaskor verkar mer troligt att föra in luft i barnets mage. Om din flaskuppfödda barn är kämpar med gas frågor, kan du prova en flaska med en böjd nacke, eller försöka byta formler för att se om en eventuell allergi bidrar till problemet. En annan typ av formel kan vara lättare för barnet att smälta, vilket minskar gas uppbyggd. Ironiskt nog kan långvarig gråt resultera i en baby intag av luft, vilket är ytterligare en utmaning.

Täta rapningar av en gasfyllda barn under en matning kan hjälpa situationen. Att tillåta en gasfyllda barnet att utvisa gasbubblor med jämna mellanrum medan de äter kan förhindra ackumulering av luft som orsakar honom obehag. Tight swaddling kan också hjälpa en gasfyllda barn känner sig mer bekväm.

En annan teknik som kan bidra till en förekomst av gruvgas barn är det att manipulera av barnets ben för att hjälpa honom passera gasen. Upprepade rörelse försiktigt böjer barnets ben för att sätta knäna mot bröstet ett par gånger kan flytta en gas bubbla med och hjälpa barnet utvisa det. Manipulation av barnets mage är också tänkt att bidra till att bryta upp gas så att barnet kan passera den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.