Vad bör jag tänka när man väljer en kirurg?

Medan de flesta människor inte uppskattar tanken på operation, många människor behöver tjänster från en kirurg någon gång i livet, och det lönar sig att ta tid när du väljer en kirurg för att se till att du får kirurgen med de bästa kompetens för dina behov. Självklart, i en nödsituation, blir operation viktigare än att välja en kirurg, se till att du har stabiliserats så att du kommer att överleva på lång sikt, men om du har lyxen att tid, kan man lika gärna använda den. Om du använder rätt kirurgen kan avsevärt minska din läkningstiden, förbättra förutsättningarna för ett positivt resultat och säkerställa en mer behaglig upplevelse.

Folk söker sig kirurger av två skäl: planerad operation, och rekommenderade operation. I båda fallen lönar det sig att tala med en primär vårdgivare när man väljer en kirurg. Ditt primära vårdgivaren vet mest om dig, och han eller hon vanligtvis väl förtrogen med lokala kirurger och sjukhus. Använd din vårdgivare erfarenhet kan du få en lista med rekommendationer för regionala kirurger, och de är en bra resurs att börja med.

När du väljer en kirurg, är det en bra idé att träffa honom eller henne innan operationen för att prata om operationen och få en känsla för hur han eller hon arbetar. Innan en tid för en intervju, men forskning kirurgen. Ta reda på om han eller hon är medlem i en organisation som American College of Surgeons och för att se om kirurgen är certifierad, vilket tyder på att kirurgen har fått utbildning av hög kvalitet och passerade en styrelse examen. Många ombord certifikatutfärdare föra register över sina medlemmar som är öppna för allmänheten, och du kan också be sjukhuset om kirurgens rekord, erfarenhet är alltid bättre när det gäller operation. Ta dig tid att titta på ryktet om sjukhuset kirurgen arbetar på, liksom. Information om både kirurger och sjukhus kan hittas genom ackrediterar organisationer samt översynen platser, sök efter "kirurg recensioner" på din favorit sökmotor för att hitta ett sådant ställe.

När du hittar en kirurg och ett sjukhus du känner dig bekväm med, boka en tid för att träffa kirurgen. Ta med alla relevanta patientjournaler, inklusive kopior av medicinska tester, så att kirurgen kan få en fullständig bild av ditt fall. Fråga kirurg om hans eller hennes kvalifikationer, hur länge kirurgen har utövat, vilken typ av utfall att förvänta sig av operation, hur länge återhämtningstiden är och vilka typer av komplikationer som du kan uppleva. Du kan också be kirurgen att i detalj redogöra för arbetet med att operationen i sig, att lära sig mer om vad som kommer att hända under operationen.

Vissa kirurger hålla patienten recensioner på filer, inklusive före och efter bilder, I fråga om kosmetiska kirurger. Om kirurgen inte hålla den här informationen kan du fråga om han eller hon kan sätta en före detta patient i kontakt med dig så att du kan prata om patientens erfarenhet av kirurgen. Du kan också fråga runt i allmänhet att få information om kirurgen rykte, och tack vare Internet kan du dra upp ett brett tvärsnitt av kommentarer och recensioner genom att söka efter kirurgen namn i en sökmotor .

Om du kan, tar sig tid att få ett andra utlåtande om tillstånd som kräver operation, så att kirurgi verkligen är nödvändigt, och tar sig tid att träffa flera kirurger och samtidigt välja en kirurg. Bli inte uppvaktat av big-name kirurger och sjukhus: även om dessa personer och anläggningar kan ge utmärkta vård, kanske du kan få liknande eller ännu bättre vård för vissa villkor på andra platser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.