Vad bör jag tänka när man köper tandkräm?

Även köpa tandkräm kanske inte låter som det svåraste beslut man kan möta i livet, i själva verket fel val kan skapa mer allvarliga hälsoproblem på vägen. Köpa tandkräm som innehåller starka rengöringsmedel eller slipmedel, till exempel, kan leda direkt till bildandet av kräfta sår. Köpa tandkräm avsedd för vuxna användare kan visa sig skadlig för små barn som av misstag sväljer den. Kemiska tillsatser används för att minska tandsten eller vitare tänder kan också visa sig problematiskt för vissa tandkräm användare med känslighet.

När du köper tandkräm, en viktig aspekt är ålderklass målgruppen. Vuxna utan barn kan ha möjlighet att köpa tandkräm för vuxna hygien, till exempel en rökare whitening tandkräm eller en gel form av andetag luftrenare. För de med barn, men köper tandkräm passar alla åldrar bör prioriteras. Tandkräm som innehåller tandsten medel och natriumfluorid eller andra kemiska tillsatser kan vara bra för äldre barn, men det kan vara farligt för små barn som ännu inte lärt sig att undvika att svälja när du borstar. Vuxna kan köpa tandkräm avsedd för yngre barn tillsammans med deras varumärket som föredras för vuxna.

En annan sak att tänka på när man köper tandkräm är det egentliga problemet eller problem av ett visst varumärke hävdar att åtgärda. En vanlig tandkräm som innehåller natriumfluorid kan stärka tandemaljen, men det kommer inte upp tandsten. De kemikalier som används för att kontrollera tandsten arbeta på en helt annan premiss än whiteners eller luftfräschare andetag. Innan du köper tandkräm, fundera på vad du vill att produkten ska göra för din tandhälsa. Tandkrämer som hävdar att hantera flera frågor kan inte vara lika effektivt som ett varumärke är särskilt avsedda för tandsten kontroll eller vitare eller emalj förstärkning.

När du köper tandkräm, kan du också fundera ditt vanliga tandhygien vanor. Om du brukar borsta tänderna flera gånger om dagen, då du kanske inte vill investera i en specialiserad, high-end tandkräm. En ekonomi-stora rör med en ansedd tandkräm kan passa dina behov bättre än en liten tub tandkräm specialitet. Om du har ett specifikt problem med vanlig tandkräm, såsom kräfta öm utveckling eller obehagliga smaker, så du kan vara bättre med en mer specialiserad märke av tandkräm. Köpa tandkräm med naturliga eller ekologiska råvaror kan också minska eller eliminera dåliga reaktioner upplevt med vanlig tandkräm.

Ibland köper tandkräm är en övning i trial-and-error tills du hittar en som tar alla dina specifika behov. Om tandkrämen innehåller en blekningsmedel, men smakar fruktansvärt, till exempel, kan du förlora intresse av att upprätthålla en ordentlig borstning regim. Fortsätta söka tills du hittar ett märke som ger mest fördelar utan att bryta din personliga hygien budget.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.