Vad bör jag tänka när man köper ett fotstöd?

Ett fotstöd, som ibland kallas en ottoman, är en möbel som är speciellt utformad för att ge en sittande person med en plats att vila sina fötter. Även om det kan verka vid första att alla fotstöd är desamma, är detta inte sant. I själva verket finns det flera saker du bör överväga innan de köper ett fotstöd.

Det första du bör tänka på när man köper ett fotstöd är stil eller färg. Detta gäller särskilt om du planerar att lägga till fotstödet till ett rum som redan har etablerat möbler. Naturligtvis kommer du vill att dina fotstöd att passa in i inredningen i ditt rum. Om du inte kan hitta ett fotstöd som exakt matchar de andra möblerna i rummet, överväga att köpa en i en neutral färg. På så sätt kommer det förgyller din inredning utan att distrahera från det.

När du har valt flera fotstöd som passar in i stilen i ditt rum är det dags att överväga den praktiska användningen av ditt ottoman. Om du räknar med att använda din fot vila mer än bara en dekoration, måste du se till att det kommer att vara bekväm. Helst bör foten vila vara något kortare än höjden på din soffa eller annan möbel du avser att koppla ihop fotstöd med. På detta sätt kommer dina fötter minska något när du sitter och placera fötterna på fotstödet. Om dina fötter är förhöjda eller minskade också kraftigt, dina ben och fötter kan bli obehagligt. De kan också bli nervös, ett fenomen kallat "att somna. "

Se också till att foten resten är väl stoppad. Detta gäller särskilt runt ytterkanterna, där benen sannolikt kommer att ta kontakt när du placerar dina fötter i mitten av fotstöd. Om kanterna inte är ordentligt vadderade och kan skära in i benet när du vila fötterna och kan bli ganska obehagligt.

Tänk också på storleken på fotstöd. Om det skall kombineras med en stol, bör det vara ganska små, men stora nog att rymma en användare. Om det kommer att placeras framför en soffa, å andra sidan kanske du vill köpa en större fotstöd som kan användas av många människor samtidigt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.