Vad bör jag tänka när de reser en manikyr?

För många kvinnor är en manikyr en lyxig behandling. Låta någon annan ta hand om dina naglar är snabba och billiga, men ändå känns som om du blir bortskämd. Medan du kan ser fram emot ditt trettio minuter på nagelsalong, se till att välja din plats klokt. Om manikyr salong inte följer vissa riktlinjer för säkerheten, kan du sluta med en infektion.

Kontrollera kraven för din stat. I många fall måste manikyrverksamhet licensieras av staten Sundhedsstyrelsen eller Institutionen för kosmetika, med licenser visas vid varje manikyr station. Dessutom måste en representant från Sundhedsstyrelsen gör regelbundna besök i manikyr salong. Intyg från Sundhedsstyrelsen måste vara väl synligt på väggarna i din manikyr salongen om att det har uppfyllt alla rätt riktlinjer. Om du inte ser ett intyg, be chefen var den finns. Om manikyr salong inte har inspekterats av Sanità kommer det att vara i ditt bästa intresse att välja en annan salong.

När man väljer en manikyr salong, vill du vara säker De verktyg de använder är engångsartiklar, desinficerade eller sterila. Nail klippkretsar, nagelfilar och verktyg nagelband bör antingen steriliseras i en autoklav eller besprutas med desinfektionsmedel mellan varje kund. Om din manikyr salong inte använder engångsförpackningar, desinficerade eller sterila verktyg, hitta en annan, renare affär, eller ta med din egen manikyr verktyg. Många manikyr salonger ingår i priset för nya manikyr verktyg i kostnaden för ditt första besök. Dessa verktyg kommer att gå i en fil som är märkt med ditt namn och kommer att användas varje gång du återvänder. Det är nog bäst om du tar med dig egen nagellack också.

manikyr salongen ska vara rent och starkt upplyst. Golven ska sopas och tvättas och ytor bör dammas och tvättas. I själva verket bör hela salongen ser så nära steril som möjligt. Den manikyr salongen du väljer bör vara populär. Om det aldrig tycks finnas några klienter, bör du fråga dig själv varför.

Varje manikyrister bör använda kirurgiska handskar vid administrering av en manikyr. Om hon inte bör hon tvätta händerna med antibakteriell tvål och spraya dem med desinfektionsmedel mellan varje kund. Varje manikyrister bör också se till beskyddare tvätta händerna med antibakteriell tvål innan du får en manikyr.

Det kanske låter paranoid, men du kan aldrig vara för säker. De flesta manikyr salonger följa alla säkerhetsriktlinjer. Det enda som återstår för dig att göra är att slappna av och njuta av välbefinnande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.