Vad är vissa livsmedel som bör undvikas under graviditeten?

Graviditet innebär vissa uppoffringar. Bland dessa är att ge upp vissa livsmedel som kan utgöra en hälsorisk för dig eller ditt utveckla barn. Det finns gott om mat att undvika under graviditeten för att minimera risker.

Först och främst, men inte tekniskt mat, måste du hålla dig borta från öl, vin och annan alkohol. Dessa drycker kan ha en helt negativ inverkan på ditt barn, kan orsaka fetalt alkoholsyndrom, och även i de minsta belopp som kan minska intelligens av ditt barn. De flesta läkare rekommenderar att du inte dricker alkohol alls under graviditeten. Men en del läkare rekommenderar att du tar ett glas vin eller öl mot slutet av graviditeten om du är obekväm med Braxton-Hicks kontraktioner. Gör detta endast på läkares rekommendation och inte vid någon annan tidpunkt.

Andra livsmedel att undvika under graviditeten som faktiskt drycker innehåller vatten i utvecklingsländerna. Drick vatten på flaska i stället. Också undvika opastöriserad juice, örttéer (utan att vara godkänd av en läkare) och hålla intag av koffein från drycker låg.

Även fisk får vara frisk, finns många olika typer av fisk anses inte klokt att konsumera under graviditeten och bör konsumeras i mindre mängder. Konserverad tonfisk, de flesta typer av svärdfisk, makrill och många typer av havets fiskar kan innehålla höga halter av kvicksilver. Fisk som fångas i sjöar eller vattendrag kan ha höga halter av bakterier, som kan vara farliga också. Kontrollera med din läkare om vilka typer av fisk du ska undvika och vilken typ av fisk man kan äta med måtta.

Många gånger finns mycket mat du kan äta, men mat att undvika under graviditeten kan rå varianter av "ätbara" livsmedel. Till exempel bör du inte äta rå fisk eller skaldjur, eller otillräckligt kokt kött. Detta gäller särskilt när det gäller saker som deli kött och korv. Dessa kan innehålla listeria, vilket kan orsaka förödande missfall. Alla deli kött och korv bör värmas upp helt, trots att de redan är kokta, att döda listeria bakterier.

Några ytterligare livsmedel att undvika under graviditeten innehålla opastöriserad mejeriprodukter och de flesta mjuka ostar. Även om du längtar efter Brie, håll dig borta från den. Ostar som Brie och Camembert kan innehålla hälsofarliga nivåer av listeria, som kan sätta din graviditet på spel. Du kan äta mjuk ost som American cream cheese säkert ändå.

Om du inte vet vilken mat att undvika under graviditeten, har ett samtal med din barnmorska. De kan ha en lista över vanliga typer av livsmedel att hålla sig borta från. Om du eller barnets pappa har en släkthistoria av födoämnesallergier, särskilt till saker som jordnötssmör, även om du inte är allergisk mot dessa själv, kan du hoppa över dessa livsmedel när du är gravid. Det föreslås av några medicinska experter att fetal exponering även för saker som jordnötssmör kan öka sannolikheten för att fostret utveckla födoämnesallergier också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.