Vad är några vanliga myter om baksmälla?

En baksmälla är en kombination av obehagliga känslor förknippade med konsumerar alkoholhaltiga drycker, och kan inkludera huvudvärk, illamående och känslighet för ljus och buller, bland andra effekter. Det finns flera misstänkta orsaker till baksmälla, däribland torkning, brist på vitamin B12 och mycket mer. En del människor helt enkelt inte får baksmälla, även om de dricker stora mängder alkohol. Det finns dock många myter om baksmälla på grund av många olika reaktioner som olika människor har till alkohol.

Vad exakt är en baksmälla? På en grundläggande nivå, är en baksmälla kombinationen av alla obehagliga känslor är förknippade med konsumerar alkoholhaltiga drycker, och kan inkludera huvudvärk, illamående och känslighet för ljus och buller bland andra effekter. Det finns flera misstänkta orsaker till baksmälla, däribland torkning, brist på vitamin B12 och mer, och vissa människor helt enkelt inte få dem, men det finns definitivt ett samband mellan alkoholkonsumtion och baksmälla.

Den mystiska karaktären av allt detta obehag har orsakat många myter om baksmälla som inkluderar hur man kan undvika dem och hur man kan bota dem, och dessa myter har helt enkelt visat inte är sant. Ett exempel är tanken att den ordning som den sprit som konsumeras kommer på något sätt hindrar den som dricker från att få en baksmälla. Mer specifikt är det tänkt att om du dricker sprit först, sedan öl eller vin, kan en baksmälla förhindras, och det är helt enkelt inte sant. I slutändan kommer baksmällan har mer att göra med hur mycket alkohol konsumeras samt den tid det tar att förbruka den.

En annan av de mest populära myterna om baksmälla är att en kall dusch eller flera koppar kaffe kommer att minska tiden som en person är berusad och i sin tur minska verkningarna av en baksmälla. Den Faktum är att endast tiden kommer att vara effektiva i att man låter någon att nyktra till, och denna tid gångjärn på fysiologi dricker. På samma sätt, äta efter att ha druckit och före sänggåendet är inte effektivt för att förhindra en baksmälla, och maten ska ätas innan du dricker det som ett mer förebyggande syfte.

En del av de myter om baksmälla involvera andra läkemedel som helt enkelt hjälper inte. Man tror att paracetamol (Tylenol) bör tas under och efter att ha druckit för att förhindra en baksmälla. Detta kan vara riktigt farliga eftersom interaktion med alkohol orsakar paracetamol vara toxisk för levern. Det finns också flera "anti-baksmälla" piller på marknaden, varav ingen har visat sig verkligen vara effektivt mot baksmälla.

många myter om baksmälla kan hänföras till människor som försöker ta en enkel lösning som gör misstaget att dricka för mycket. Den faktiska sätt att förhindra baksmälla involvera bara vara smart och ansvarsfullt. Till exempel kan du takten själv när man dricker, känna dina egna begränsningar, delta i en hälsosam kost och undvika att bli för full för att börja med.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.