Vad är några tips om Hälsosam kost för barn?

hälsosamt ätande är nödvändiga för en effektiv tillväxt och hjärnans utveckling hos barn. De första åren är när ett barns kropp upplever den snabbaste tillväxten. Skräpmat saknar vitaminer som behövs för en hälsosam kost. Det finns några ändringar du kan göra för att äta sundare dina barn.

Det första steget i att främja hälsosam kost är att erbjuda hälsosamma livsmedel tillsammans med den bästa maten. Om ditt barn vill bara äta korv, lägg dem på en tallrik med lite broccoli och fullkorn ris. Det kanske inte ser ut som det mest hälsosamma måltid, men åtminstone ditt barn blir en del grönsaker och fullkorn i sin kost. Gör inte korv ser ut som de är en behandla, som dina barn kommer att behandla det som ett. Det förbjudna livsmedel är ofta de mest önskade.

När du serverar hälsosam mat till dina barn, förbereda den på ett tilltalande sätt. Barn vill inte äta något som inte ser ut som det skulle smaka gott. Du kan även ordna att det ska se roligt. Till exempel göra ett indiantält av morot och selleri eller ett glatt ansikte av bacon och ägg. Spannmål beslutsfattarna räknat ut för länge sedan när de började göra färggranna spannmål i form av superhjältar.

Håll nyttiga snacks inom räckhåll för ditt barn. Håll portioneras ut påsar med nyttiga snacks i en låda att ditt barn kan komma åt på egen hand. Du kan göra det enkelt för dig och kul för barnet om du tillåter henne att förbereda väskor själv. De snacks kan bestå av livsmedel såsom fullkorn kex, torkad frukt, russin, Cheerios eller pretzels.

Små barn behöver känna sig som om de har viss kontroll över sig själva. Ett sätt du kan främja hans känsla av egenvärde, och uppmuntra hälsosam kost, är att erbjuda begränsad val. Till exempel, fråga ditt barn om han vill ha majs, ärter eller morötter med sin middag. Han måste äta sina grönsaker, men han får välja vilken han vill.

Att uppmuntra sunda kostvanor kräver tålamod. Du kan ödsla mycket mat men det är ett litet pris att betala för ditt barns hälsa. Studier har visat att det kan ta tio fall lägga fram ett livsmedel till ett barn innan hon kommer att prova det. Ät dina måltider med ditt barn och låter henne se att du njuta av hälsosam kost också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.