Vad är några olika typer av proteser ögon?

Protetiska ögon, eller okulär proteser, konstgjorda ögon att ersätta en naturlig öga frånvarande till följd av kirurgiskt avlägsnande av sjukdom eller skada. Protetiska ögon har funnits i hundratals år på något sätt. Tidiga protetiska ögon var gjorda av kryolit glas, men dessa tidiga versionerna var dyra, inte särskilt hållbara och råolja jämfört med protes ögon moderna medicinen. Patienterna var ofta försedda med färdiga ögon rakt ut ur en låda eller reser ögonläkare: s fall.

Omkring 1940 inträffade framsteg i protetiska ögon med utvecklingen av plast akryl. Medical grade plast akryl används idag för att göra protetiska ögon. Det är inte bara plast protes ögon tåligare än deras glas motsvarighet, de är skräddarsydda för individuell anpassning, vilket ger både en mer naturlig look och en bättre passform.

Även protes ögon definieras som konstgjorda ögon, de är faktiskt en ögonprotes, som avviker från en okulär implantat. En okulär implantat är en anordning som monteras in i ögonhålan av en kirurg efter avlägsnande och fungera som kärnan i den okulära protes monterad efter läkning. Okulär implantat, liksom protes ögon, en gång var gjorda av glas, men i dag är gjorda av olika material, inklusive akryl, silikon gummi och polyeten. Okulär implantat stödja omloppstid struktur och omgivande muskler och ge stöd för den artificiella ögat.

att göra och montering av proteser ögon tar flera besök i en konstgjord öga tekniker. Flera mätningar, inklusive en avgjutning av ögonhålan, och andra observationer görs under hela processen med en skräddarsydd protetiska öga. Beroende på den faktiska utvisningen eller förhållanden förlust i ögat, protetiska ögonen kan ge för resor med fastsättning av ögonmusklerna med ett implantat. Ytterligare framsteg inom medicinen har sett möjligheten att tillåta protetisk ögon att utnyttja oskadad optiska nerver.

Framtiden för protetiska ögon sannolikt innefattar användning av både magneter och bionik, som båda har utvecklats och genomgår testning. En framgångsrik integrering av magneter i protetiska ögonen kan innebära enklare, mer naturlig rörelse. Den första Bionic öga testades på en människa under 2002.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.